Άγκυρα σε Αθήνα: Δεν θέλουμε μαθήματα θρησκευτικών ελευθεριών

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Η Τουρκία δεν έχει τίποτα να μάθει από την Ελλάδα, στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε στην Άγκυρα και που αναφέρεται σε σχόλια για το θέμα που έκανε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Τουρκία έδειξε πάντα ιδιαίτερη φροντίδα για την ιερότητα των θρησκευτικών χωρών, ενώ είναι γνωστό σε όλους ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι θρησκευτικοί χοροί και τα πολιτιστικά μνημεία της Οθωμανικής περιόδου στην Ελλάδα. Παρά τη μουσουλμανική κοινότητα που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει τζαμί για το προσκύνημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα είχαν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Αθήνα οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αριντς που εξέφρασε την επιθυμία η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας. «Η μετατροπή χριστιανικών βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστά προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων χριστιανών» υπογράμμισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.