Quantcast

Αισιόδοξος ο Σπ. Κουβέλης για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Αισιοδοξία για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση εξέφρασε ο υφ. Εξωτερικών σημειώνοντας ότι την τελευταία χρονιά υπήρξε αύξηση κατά 10% στις εξαγωγές της χώρας προς όλο τον κόσμο.
Αισιοδοξία για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης σημειώνοντας ότι την τελευταία χρονιά υπήρξε αύξηση κατά 10% στις εξαγωγές της χώρας προς όλο τον κόσμο.

Σε δηλώσεις του στο περίπτερο της Ελλάδας στην 36η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, ο κ. Κουβέλης, είπε ότι την τελευταία χρονιά είχαμε μια αύξηση πάνω από 10% στις εξαγωγές της Ελλάδας προς όλο τον κόσμο.

Σε στενή συνεργασία, συνέχισε, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μαζί με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών προχωράμε στα επόμενα βήματα ώστε η όλη εκπροσώπηση της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο να αναδεικνύει τις ικανότητες της χώρας μας να παρέχει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες και να είναι ίσως η πιο ελκυστική χώρα στον κόσμο για το τουριστικό κύμα που περιμένουμε να αυξηθεί την φετινή χρονιά.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Εκθεση, είπε πως ''για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο το να έχει αυτό το άνοιγμα στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, είναι και ένα μέτρο η παρουσία της Ελλάδας εδώ σήμερα με τις ελληνικές περιφέρειες''.

Συνολικά, σημείωσε, η προσπάθεια που κάνουμε είναι να βγούμε στις παγκόσμιες αγορές για να αναδείξουμε τα ελληνικά προϊόντα. "Δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε σε όλους τους επισκέπτες της Εκθεσης τα ποιοτικά προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα από τις περιφέρειες, ότι η Ελλάδα κάνει μια πολύ σημαντική στροφή προς την ποιότητα, τα πιστοποιημένα προϊόντα, προς την αναγνώριση αυτού που η Ελλάδα μπορεί ξεχωριστά να παράγει μέσα από τη Μεσογειακή διατροφή, μέσα από τον ελληνικό τουρισμό και μέσα από μια στροφή προς μια σύγχρονη τεχνολογία, μια πράσινη ανάπτυξη, αυτού που ουσιαστικά μπορεί να αποτελέσει και το όχημα της εξόδου της χώρας μας από την κρίση'', κατέληξε ο Έλληνας υφυπουργός.