Quantcast

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Αντιδράσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις της Real news για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον ρόλο του επί σειρά ετών στενού συνεργάτη του, Γιάννη Μπλέτσιου.
Αντιδράσεις προκαλούν οι αποκαλύψεις της Real news για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον ρόλο του επί σειρά ετών στενού συνεργάτη του, Γιάννη Μπλέτσιου τον οποίο κατονομάζει η δικογραφία της Εισαγγελίας του Μονάχου ως αποδέκτη προμήθειας 1 εκατ. ευρώ.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Μπλέτσιος συμμετείχε στην αποκαλούμενη «ομάδα Α» η οποία κανόνιζε τις προμήθειες των τουλάχιστον 55 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την αγορά 4 γερμανικών υποβρυχίων από την ελληνική κυβέρνηση το 2000 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν- το Νο 2 της γερμανικής εταιρείας HDW, που κατασκεύαζε υποβρύχια- είχε μιλήσει για "Έλληνα αρχιτέκτονα τον οποίο σύστησε ο Άκη Τσοχατζόπουλος για να συμμετάσχει στην Ομάδα Α καθώς γνωρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ".  

Ο Γιάννης Μπλέτσιος είχε διατελέσει το 1988 Γενικός Γραμματέας στο Υπ. Εσωτερικών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ στην συνέχεια κατέλαβε διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.

Σε επιστολή του ο Γιάννης Μπλέτσιος, αρνείται ότι έλαβε προμήθεια και ότι μετείχε σε οποιαδήποτε "ομάδα Α", ενώ χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρονται για τον ίδιο ως "ανακριβή αποκυήματα φαντασίας". Δηλώνει "περήφανος" για το διάστημα της συμμετοχής του σε κυβερνητικές θέσεις τις όποίες όπως υποστηρίζει υπηρέτησε με απόλυτη αφοσίωση, διαφάνεια και εντιμότητα και προσθέτει πως όλα όσα του αποδίδονται θα καταρρεύσουν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ REALNEWS ΣΕ PDF 1 και 2
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΜΠΛΕΤΣΙΟΥ PDF 1

Η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της REAL NEWS αποτελεί χυδαία λάσπη στο πρόσωπό μου. Πρόκειται για άκρως συκοφαντικό, παντελώς ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Το λόγο επί αυτού θα έχει η Δικαιοσύνη.

Στόχος του δημοσιεύματος είναι η δημιουργία εντύπωσης αθέμιτης εμπλοκής μου στο ζήτημα των γερμανικών υποβρυχίων. Δυστυχώς, όμως, ταυτόχρονα, αμαυρώνει και το μεγάλο έργο της αμυντικής θωράκισης της χώρας, πλήττοντας καίρια την στρατηγική επιλογή παραγωγής από ελληνικά χέρια των πλέον σύγχρονων συμβατικών υποβρυχίων στον κόσμο, -με την μεταφορά πρωτοποριακής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ελλάδα-, που διασφαλίζουν αναντικατάστατο στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο.

Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας εγγυήθηκα την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών αξιολόγησης, επιλογής και απόφασης από όλα τα θεσμικά όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, και το ΚΥΣΕΑ, ώστε η τελική επιλογή να είναι η βέλτιστη δυνατή σε ποιοτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Υπενθυμίζω δε, ότι, όπως δήλωσα από την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το γνωστό δημοσίευμα του περιοδικού «DER SPIEGEL», ουδέποτε συνέστησα οιοδήποτε πρόσωπο σε οποιαδήποτε εταιρεία, όπως ψευδώς και συκοφαντικά αναφέρθηκε».

Για τη δήλωση του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου από την διεύθυνση της Real news έγινε το ακόλουθο σχόλιο: «Δυστυχώς ούτε λέξη για τη ταμπακιέρα».