Quantcast

Αλλαγές στον υφιστάμενο νόμο ή φτιάξτε νέο

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Δεν περνάει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.
Την αντίθεση του σε συγκεκριμένες διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη θα εκφράσει ο πρωθυπουργός στους δύο κυβερνητικούς εταίρους στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες, η οποία θα επαναληφθεί και σήμερα, μπήκε στο μικροσκόπιο το επίμαχο νομοσχέδιο. Παράλληλα φτάνουν συνεχώς μηνύματα από «γαλάζιους» βουλευτές οι οποίοι δηλώνουν πως θα το καταψηφίσουν στην περίπτωση που θα κατατεθεί στην βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Αντώνης Σαμαράς θα προτείνει στους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη να γίνουν αλλαγές πάνω στον υφιστάμενο νόμο και να κατατεθούν στη Βουλή με την μορφή τροπολογιών. Σε αντίθετη περίπτωση θα τονίσει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας καινούριος νόμος. «Δεν μπορεί να περάσει αυτό το νομοσχέδιο από την κοινοβουλευτική ομάδας της ΝΔ» έλεγε στο Real.gr συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου εμφανίζεται ενοχλημένο από την στάση των δύο κυβερνητικών εταίρων καθώς οι ενδοκυβερνητικές τριβές και οι αντιπαραθέσεις ξεκίνησαν την ώρα που ο Α. Σαμαράς πραγματοποιούσε σημαντική επίσκεψη στην Κίνα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

«Οι πιέσεις που ασκούν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση γίνονται επειδή γνωρίζουν ότι χωρίς την στήριξη της ΝΔ το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη δεν μπορεί να περάσει, ακόμα και αν το καταθέσουν μόνα τους τα δύο κόμματα» σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος στο Real.gr.

Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να υπενθυμίσει στους δύο κυβερνητικούς εταίρους την στάση που τήρησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ όταν μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση για την Ιθαγένεια, ζήτησε να αλλάξουν οι διατάξεις του επίμαχου νόμου.

Εκτός όμως από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη για τις επαφές που είχε σε Κίνα και Αζερμαπαϊτζάν. Τις εξελίξεις στην ενέργεια αλλά και την πορεία της ελληνική οικονομίας. Επίσης αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο καθώς η τρόικα επιστρέφει στις 4 Ιουνίου.

Α. Παπαδόπουλος στον realfm 97,8: Δεν αρκεί ο νόμος του 1979

X. Aθανασίου: Δεν υπάρχει κανένα ενδοκυβερνητικό πρόβλημα

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απειλούν με κατάθεση του Νομοσχεδίου

Στη δημοσιότητα το πρακτικό της ΚΕΝΕ για το αντιρατσιστικό