Quantcast

Αναψε «φωτιές» η αποκάλυψη Πολάκη ότι ξέρει τους προστατευόμενους μάρτυρες: Τους έπιασαν για παράνομο χρηματισμό και «κελάηδησαν»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Παύλου Πολάκη στον ΑΝΤ1 με στελέχη της ΝΔ να λένε, έτσι αποδεικνύεται ότι όλα ήταν στημένα.

Ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis είναι στελέχη της ίδια της εταιρείας δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

«Οι μαρτυρικές καταθέσεις αποτελούν απόδειξη. Στελέχη της εταιρείας είναι οι μάρτυρες, που αρχίσαν να ‘κελαηδούν’ και να ‘δίνουν’, στελέχη τα οποία τα έπιασαν να έχουν μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται και άρχισαν να ‘κελαηδούν’. Όχι ότι είναι αγαθά παιδιά, όμως ξεκίνησαν την ιστορία», είπε σχετικά ο Παύλος Πολάκης.

Σαλμάς: Ολα είναι στημένα

Λίγο αργότερα στην ίδια εκπομπή ο Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι για να ξέρει ο Πολάκης τους μάρτυρες σημαίνει ότι όλα είναι στημένα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επί κυβερνήσεως ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη δήλωσε ότι το όνομα του εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, με βάση την κατάθεση ενός μάρτυρα που ισχυρίζεται ότι είδε στο γραφείο του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κ. Φρουζή, ένα φάκελο με 120.000 ευρώ που προοριζόταν για τον ίδιο.

Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι η υπόθεση Novartis, συνιστά ένα διεθνές σκάνδαλο, του οποίου όμως ό ίδιος αποτέλεσε μέρος της λύσης κι όχι της δημιουργίας του. Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, επί της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας και κατόπιν των πρωτοβουλιών που έλαβε, ο τζίρος της Novartis μειώθηκε κατά 30% και το Δημόσιο εξοικονόμησε πολλά χρήματα.

Δεν είναι δυνατόν – υπογράμμισε ο κ. Σαλμάς μια εταιρεία να δέχεται πλήγμα από την πολιτική μου και να με αμείβει για αυτό. Μάλιστα, συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς, όταν η υπόθεση άρχισε να ερευνάται στις ΗΠΑ, προστατευόμενος μάρτυς αποκάλυψε ότι στην Novartis υποστήριζαν ότι με αυτά που κάνει ο Σαλμάς «μας χαλάει την σούπα» και του ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο που χειριζόταν την υπόθεση να συμβάλει στην έρευνα όπως και έπραξε.

Τέλος ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι ο τζίρος της Novartis εκτοξεύθηκε και πάλι το 2015, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εξέδωσε δελτία τιμών για τα φάρμακα, ενέργεια που αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει μια Κυβέρνηση στις φαρμακοβιομηχανίες.




Γεωργιάδης: Ο Πολάκης «έκαψε» τους μάρτυρες της Novartis

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, απάντησε πως «η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και αυτήν τη στιγμή βγαίνει η βρωμιά στη δημοσιότητα».

«Εδώ και δύο χρόνια έχω αποδείξει με στοιχεία ότι τα 85 δισ. του δημόσιου χρέους είναι από το χώρο της δημόσιας Υγείας. Χθες βγήκε με στοιχεία ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από καταβολή του ελληνικού κράτους», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και εξήγησε τα δύο σημεία πάνω στα οποία βασίζονται τα λεγόμενά του:

«1ον .Η χώρα μας ήταν η μοναδική στον αναπτυγμένο κόσμο που τα ασφαλιστικά της Ταμεία αποζημίωναν το σύνολο της γενικής τιμής όταν το φάρμακο έμπαινε στη χώρα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, από τα 100 ευρώ που έκανε το φάρμακο, τα Ταμεία διαπραγματεύονταν και το αγόραζαν 20 και 30 ευρώ ή 90 ή 75» (κάτι που δεν συνέβαινε στην Ελλάδα), είπε ο Παύλος Πολάκης και διευκρίνισε πως τις τιμές στα φάρμακα της διαμόρφωνε στην Ελλάδα το υπουργείο Εμπορίου, μέχρι και το 2010, οπότε και ανέλαβε το υπουργείο Υγείας τη διαδικασία.

«2ον .Υποτίθεται ότι παίρναμε τις τρεις φθηνότερες τιμές της ΕΕ και από εκεί βγάζαμε την πιο φτηνή, όμως έπαιρναν τις τιμές από τις τρεις πιο ακριβές χώρες. Μετά έπαιρναν από εμάς 29 έως 50 χώρες από τη δική μας τιμή. Έτσι όλες οι φαρμακευτικές είχαν τεράστιο ενδιαφέρον να πάρουν τιμή από εδώ».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, «αυτά τα 85 δισ. μαζί με τα 100 δισ. των δημόσιων έργων και τα 150 δισ. των εξοπλισμών δημιούργησαν το δημόσιο χρέος».

«Στα μνημόνια μεταφέρθηκε ο καθορισμός της τιμής στο Υγείας και μπήκε οριζόντιο μαχαίρι στην φαρμακευτική δαπάνη, που είχε φτάσει αθροιστικά στα 9 δισ. που την κατέβασε στα σημερινά επίπεδα», σημείωσε και συνέχισε πως «εκεί μια σειρά δεσποζουσών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Novartis ‘μίζωσε’. Μετά αξιοποίησε -και φαίνεται και περιγράφεται στη δικογραφία- για να υποστεί μικρότερες μειώσεις από άλλες εταιρείες και να πετύχει υψηλότερες τιμές σε άλλα φάρμακα».

Ερωτηθείς για το πώς γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Παύλος Πολάκης απάντησε πως «είμαι γιατρός και τα γνώριζα όλα αυτά πριν γίνω Υπουργός. Τα φάρμακα της Novartis εκτόπισαν φάρμακα άλλων εταιρειών με μη θεμιτό τρόπο», τόνισε.

«Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει κι όχι να απειλείς της Δικαιοσύνη», είπε απευθυνόμενος σε όσων τα ονόματα φέρονται να περιέχονται στη δικογραφία.

«Τα λέω εδώ και δύο χρόνια δημόσια όλα αυτά. Κάποιες εταιρείες, για να γλιτώσουν περνούσαν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Αυτά είναι πράγματα που έχουν ακουστεί από το βήμα της Βουλής εδώ και δύο χρόνια», κατέληξε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.




Μέσω Twitter σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης τις αποκαλύψεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Πολάκης αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης είναι στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας που πιάστηκαν στα δίχτυα των αρχών για αδικαιολόγητο πλουτισμό και άρχισαν να δίνουν ονόματα.

Πυρ και μανία ο Α. Γεωργιάδης: Λένε ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ από τη Νovartis για να εφαρμοστεί το μνημόνιο – Έστησαν 3 ψευδομάρτυρες με παραμύθια της Χαλιμάς

«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση. Δεύτερον, έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος», έγραψε στο tweet του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.



 
H Ν.Δ. για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis

Μετά τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Η δημόσια παραδοχή του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη. Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι η Κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία.

Μετά τη δήλωση Πολάκη, η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή».