Βίτσας: Κανείς δεν θα’ θελε τη χρησιμοποίηση κατ’ ελάχιστο βίας...

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στον realfm 97,8…
Κανένας στην κυβέρνηση δεν επιθυμεί την κρατική βία, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν βία κάποιοι άλλοι επεσήμανε μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή o αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Με αφορμή τη ρίψη από τις δυνάμεις της αστυνομίας χημικών κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στην Κομοτηνή, αλλά και της χρήσης χημικών κατά τη διάρκεια πρόσφατης κινητοποίησης των συνταξιούχων ο Δημήτρης Βίτσας είπε: «Η πληροφόρηση που έχω και αφορά τους αγρότες το πρωί και ιδιαίτερα τους αγρότες που προέρχονταν από τον Εβρο, είναι θα έλεγα αρκετά σαφής. Εγώ δεν θα’ θελα και κανείς δεν θα’ θελε και ο υπουργός βεβαίως, ο φίλος μου ο Νίκος ο Τόσκας, δεν θα’ θέλε τη χρησιμοποίηση, κατ’ ελάχιστο, βίας. Είμαστε σε αυτή την προσπάθεια προσανατολισμένοι. Θυμηθείτε ότι πλέον δεν υπάρχουν κάγκελα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, γίνονται διαδηλώσεις κ.λπ με μεγάλη ησυχία. Τα συγκεκριμένα περιστατικά όπως αυτά βγαίνουν πρέπει να διερευνηθούν και σε σχέση και με το τί ζητάει ο καθένας χώρος».

Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, η γνώση μου είναι ότι ο υπουργός έλεγε 10:30 θα αρχίσει η σύσκεψη και κάποιοι αγρότες έλεγαν “όχι εμείς θα’ ρθούμε τώρα. Και θα μπούμε μέσα”. Οπως καταλαβαίνετε αυτό δεν προάγει την κοινωνική συνοχή».

Στην επισήμανση όμως ότι δεν δικαιολογεί και τα χημικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε: «Κανένας μας δεν θα’ θελε να χρησιμοποιείται οποιουδήποτε είδους κρατική βία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ