Quantcast

Βορίδης: Η δήλωση Βαρουφάκη αίρει μια αμφισημία

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8
Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ απάντησε και στο ερώτημα κατά πόσο αισιοδοξεί για την πορεία της ή αν μπαίνουμε σε επικίνδυνη περίοδο.

«Το πρώτο το οποίο θεωρώ, υπό μία έννοια, θετικό είναι η χθεσινή δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της καταρχήν προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μάλιστα θα τις εκπληρώνει εις το διηνεκές. Αρα αυτό υποθέτω ότι αίρει μία αμφισημία η οποία υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα με αρκετά δραματικές δηλώσεις, κυβερνητικών στελεχών, υπουργών, οι οποίοι έλεγαν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν αυτά τα ποσά και επομένως να οδηγηθούμε σε πιστωτικό γεγονός. Αυτό, αν είναι έτσι, κι αν δεσμεύει την κυβέρνηση, στο βαθμό που δεσμεύει την κυβέρνηση, κι αν αναιρεί τις αντιφάσεις, όλα με επιφυλάξεις. Αυτό θεωρώ λοιπόν ότι είναι καταρχήν θετικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει όμως κι ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο εγώ οφείλω να επισημάνω. Οτι οφείλει από δω και πέρα να διευκρινιστεί, προς τους πολίτες, το νόημα των δηλώσεων πια του πρωθυπουργού. Διότι ο πρωθυπουργός είναι ο οποίος μιλά για ασφυξία πιστωτική, ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που έθεσε το ζήτημα της επιλογής πληρωμής μισθών ή συντάξεων ή υποχρεώσεων προς τρίτους και εφόσον τελικά επιλέγεται η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τρίτους παραμένει η ανησυχία για το αν τα χρήματα αυτά φτάνουν για τους μισθούς και τις συντάξεις. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι δεν έλεγε κάτι σοβαρό ο πρωθυπουργός που εγώ δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Οτι ο πρωθυπουργός σε επιστολή λέει μη σοβαρά πράγματα σε ευρωπαίους ηγέτες. Εκεί λοιπόν ο πρωθυπουργός έθεσε αυτό το δίλημμα, επιλέγει τώρα ο υπουργός Οικονομικών να εκπληρώσει υποχρεώσεις προς τρίτους, φαντάζομαι ότι μας μένει η ανησυχία για μισθούς και συντάξεις έτσι όπως το διατύπωσε ο πρωθυπουργός».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ κ. ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ