Quantcast

Εκτός κυβέρνησης η Αντωνοπούλου - Ο Τσίπρας την απέλυσε για το επίδομα ενοικίου, που εισέπραττε

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της, με την οποία απλώς έθετε τον εαυτό της στη διάθεση του πρωθυπουργού, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τέθηκε εκτός κυβερνήσεως, μετά το σάλο για το μηνιαίο επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ, που εισέπραττε επί δύο χρόνια.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της, με την οποία απλώς έθετε τον εαυτό της στη διάθεση του πρωθυπουργού, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τέθηκε εκτός κυβερνήσεως, μετά το σάλο για το μηνιαίο επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ, που εισέπραττε επί δύο χρόνια.

Oπως αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, αναφέρουν πληροφορίες.

Αντωνοπούλου: Επιστρέφω τα χρήματα – Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού

«Παραμένω στη διάθεση του πρωθυπουργού», είπε η Ράνια Αντωνοπούλου, σε δήλωσή της, μετά τον σάλο που προκάλεσε το ζήτημα με την επιδότηση ενοικίου.

Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, «επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων».

«Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για το έργο μου, όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η ίδια.

Τζανακόπουλος στον realfm: Ο πρωθυπουργός της είπε ότι κακώς παίρνει επιδότηση

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αντωνοπούλου: Επιστρέφω τα χρήματα – Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού – Όλες οι αντιδράσεις

Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς

«Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα. Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,Μαρία Σπυράκη, είπε αναφερόμενη στο ζήτημα της επιδότησης ενοικίου για την αν, υπουργό Εργασίας; «Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο».

Αντιδράσεις κομμάτων

Ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε πως «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος είπε πως «είναι καθαρό ότι υπάρχει ζήτημα» και πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο το ζήτημα το εισοδηματικό, είναι και ζήτημα αρχής».

Αναγνωστοπούλου για το επίδομα της Αντωνοπούλου: Προβλέπεται – Δεν θεωρώ ότι παρανομεί

ΠΑΣΟΚ: Η Αντωνοπούλου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί

Κατρούγκαλος στον realfm: Μικροπολιτικό το θέμα με το επίδομα ενοικίου στην Αντωνοπούλου

Ποτάμι για Αντωνοπούλου: Η υποκρισία και ο κυνισμός της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλο τους το μεγαλείο