Quantcast

«Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε»

Αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τον Σεπτέμβριο, ο Αντ. Σαμαράς. «Γενικώς, το προβλέπουν -μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά», τονίζει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του.
Η συνολική πορεία της Οικονομίας δεν αμφισβητείται "από πουθενά", δηλώνει ο πρωθυπουργός, ενώ υπογραμμίζει πως αποτελεί δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα", ο Αντ. Σαμαράς αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων τον Σεπτέμβριο λέγοντας "γενικώς, το προβλέπουν -μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε". Σημειώνει πως "παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.

Επισημαίνει πως "σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο". Διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.

Τονίζει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Προτεραιότητά μου είναι αναφέρει ο κ Σαμαράς, οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος.

Λέει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φ.Κουβέλη σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του. Τονίζει ότι ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές. Δηλώνει επίσης ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

Επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως "λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα". Σημειώνει ότι "κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα". "Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα !Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα" λέει ο κ Σαμαράς αναλύοντας ότι οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι "η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα" αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. "Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ