Φεύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση, εφόσον έρθει πρόταση για σύνθετη ονομασία...

...οι ΑΝΕΛ, όμως, θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλ. Τσίπρα. Ερωτηματικά στο Μαξίμου για το εάν ο Δ. Καμμένος θα παραμείνει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμα και αν δεν έρθει λύση για το Σκοπιανό. Ικανοποίηση στην ηγεσία της κυβέρνησης για τον Στ. Θεοδωράκη.


του Βασίλη Σκουρή

Σε αχαρτογράφητα νερά αναμένεται να εισέλθει η πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον έρθει στη Βουλή πρόταση για λύση του Σκοπιανού με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία» ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή.

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, θα αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση σχετική πρόταση.

Δ. Καμμένος για Σκοπιανό: Θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις – Νέα «πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ: Σε μία συνεργασία δεν κάνει ο ένας τον άλλον «ντα»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μάλιστα, το θέμα το έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο, ωστόσο, φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.

Εφόσον, δηλαδή, τεθεί θέμα δεδηλωμένης και κατατεθεί πρόταση μομφής, οι ΑΝΕΛ θα παράσχουν -πιθανότατα- ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Η πρόταση Νίμιτς: Νομικές δεσμεύσεις από Σκόπια για το Σύνταγμά τους, ένταξη στο ΝΑΤΟ και αλλαγή Συντάγματος όταν... ενταχθούν στην ΕΕ!

Δεν είναι, πάντως, γνωστό, εάν μαζί με τον Π. Καμμένο αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ που κατέχουν υπουργικούς θώκους, όπως και δεν είναι ακόμα γνωστό εάν όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ καταψηφίσουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ, με την προσχώρηση στο κυβερνών κόμμα άλλων βουλευτών, καθώς μπορεί ένα κόμμα να κυβερνήσει και με πλειοψηφία 150 εδρών.

Επιμένει ο Λεβέντης: Μου είπε ο Τσίπρας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω Σκοπιανού – Το διέψευσαν θερμοκέφαλοι

Στο Μαξίμου, πάντως, δημιουργούνται ερωτήματα και ανησυχίες για το αν, ακόμα και εάν δεν έρθει πρόταση στη Βουλή για το Σκοπιανό, ο Δημήτρης Καμμένος θα παραμείνει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί για τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη στο ζήτημα των Σκοπίων, ενώ θα συνεχιστούν οι κινήσεις για τη θετική ανταπόκριση στο θέμα και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Φωτιές» άναψε η συνέντευξη Παππά στη Realnews

Ικανοποίηση επικρατεί και για τη στάση του ΚΚΕ.

Αντιθέτως στην κυβέρνηση ανησυχούν μήπως το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα μετατραπεί σε αντικυβερνητική εκδήλωση, όπως -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- επιδιώκουν κάποιοι.


Τσίπρας για ραντεβού με αρχηγούς: Αναξιόπιστος ο Μητσοτάκης – Πιθανές συναινέσεις με τους περισσότερους