Quantcast

Γ. Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θέλει να μας κάνει Χιλή

«Το ΔΝΤ θέλει να κάνει την Ελλάδα όπως είναι στη Χιλή, ουσιαστικά μία κοινωνία χωρίς εργασιακά δικαιώματα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον Realfm 97,8.
«Το ΔΝΤ θέλει να κάνει την Ελλάδα όπως είναι στη Χιλή, ουσιαστικά μία κοινωνία χωρίς εργασιακά δικαιώματα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Για κανένα αντάλλαγμα, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους, δεν πρόκειται να δεχτούμε θυσία εργασιακών δικαιωμάτων ή περαιτέρω επέμβαση στο ασφαλιστικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

«Το ΔΝΤ στο χρέος λέει πια αυτό που λένε όλοι οι οικονομολόγοι. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε κανένα δικαίωμα ούτε των εργαζομένων ούτε των συνταξιούχων. Για κανένα αντάλλαγμα δεν πρόκειται να δεχθούμε θυσία εργασιακών δικαιωμάτων ή περαιτέρω επέμβαση στο ασφαλιστικό», τόνισε.
Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «καμία κύρια σύνταξη δεν μειώνεται και καμία επικουρική σύνταξη, όταν το άθροισμα κύριας και επικουρικής στα μεικτά είναι κάτω από 1.300 ευρώ, δεν θα υποστεί καμία μείωση».

Ερωτηθείς για το αν θα γίνει μείωση στον κατώτατο μισθό ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι «δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για οποιαδήποτε αλλαγή, αυτό είναι μία απόλυτη διαβεβαίωσή μας».

Σε ερώτηση για τη ρήψη χημικών κατά των συνταξιούχων στην Ηρώδου Αττικού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε: «Εκδόθηκε ήδη μια ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιηθούν χημικά για την αντιμετώπιση διαδηλωτών οποιασδήποτε κατηγορίας, πολύ περισσότερο συνταξιούχων».

«Είδα ότι υπήρχε μια προσπάθεια να ανατραπεί το αστυνομικό όχημα που εμπόδιζε την πρόσβαση στο Μαξίμου. Ωστόσο θεωρώ ότι ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν υπάρχει μια παρόμοια συμπεριφορά, και πάλι δεν δικαιολογείται η χρήση χημικών».


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ