Quantcast

Γάλλος πρέσβης: Στόχος μας η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στον τομέα της καινοτομίας

Τι δήλωσε ο Κριστόφ Σαντεπί, σε παρέμβαση του στο Φόρουμ επί θεμάτων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το σχέδιο του Ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας και του «makers-space» στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, σε παρέμβαση του στο Φόρουμ επί θεμάτων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Στόχος δεν είναι η δημιουργία μιας νέας ακόμη θερμοκοιτίδας ή ενός χώρου για "startups" σαν αυτές που ήδη λειτουργούν στην Αθήνα, αλλά η δημιουργία μιας «γέφυρας» για την περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τομέα της καινοτομίας, είπε ο Γάλλος πρέσβης, μιλώντας για μια πλατφόρμα που θα συνδέει τον τομέα καινοτομίας των δύο χωρών, ενός χώρου συνάντησης και διασύνδεσης.

Στο φόρουμ απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου δίνοντας έμφαση στις παραδοσιακά στενές εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και στις ευκαιρίες συμπράξεων των γαλλικών επιχειρήσεων με ελληνικές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κωνσταντίνος Φωτάκης ανέπτυξε το όραμα της πολιτικής στον σχετικό τομέα, η οποία αφορά στην διαμόρφωση θεσμών μακράς πνοής που να δημιουργούν ευκαιρίες και θύλακες επιστημονικής και επιχειρηματικής ποιότητας για την έμπνευση και απελευθέρωση του ερευνητικού δυναμικού της χώρας, χωρίς άνωθεν περιορισμούς, παρεμβάσεις και αγκυλώσεις. Παρουσίασε, επίσης, ορισμένες από τις δράσεις του υπουργείου που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την επίτευξη το οράματος αυτού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ