Quantcast

Γεννηματά: Θα ζητήσω από τον ΠτΔ συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τη συχνότητα του realfm 97,8 έστειλε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μπει σε μία κυβέρνηση στην οποία δεν θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα», είπε χαρακτηριστικά. Ποιους όρους έθεσε για τη συγκρότηση κυβέρνησης σωτηρίας.
Στην πρόταση συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αυτή τη στιγμή κυβέρνηση υπάρχει και δεν μπορώ να αμφισβητήσω μία κυβέρνηση που εκλέχθηκε πριν από λίγους μήνες δημοκρατικά. Παρακολουθώ όμως ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά ζητήματα εθνικής σημασίας. Για παράδειγμα το ζήτημα του προσφυγικού. Προτείνω λοιπόν ότι η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί θα πρέπει να μας πει τι μπορεί επιτέλους να κάνει. Αν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα αν μπορεί να αποτρέψει μία εθνική καταστροφή. Αν δεν μπορεί θα πρέπει αυτή η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Γεννηματά.

Στο ερώτημα ποιοι πρέπει να μετέχουν κατά την άποψή της σε μία τέτοια κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε: «Δεν μπορεί να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εθνικής σωτηρίας χωρίς τα δύο πρώτα κόμματα. Χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Και σημείωσε: «Σας λέω ξεκάθαρα και το επαναλαμβάνω πριν από τις εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μπει σε μία κυβέρνηση στην οποία δεν θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει και έχουν διαχειριστεί τα δύο πρώτα μνημόνια και τις τελευταίες συμφωνίες και έχουν ευθύνη να ολοκληρώσουν αυτή την προσπάθεια της χώρας μέχρι την έξοδο από το μνημόνιο. Κανένας δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτή την ευθύνη του αυτή τη στιγμή. Και επειδή εγώ δεν έχω μάθει να βλέπω τις εξελίξεις και να κάθομαι απαθής, βλέπω ότι κινδυνεύουμε να ζήσουμε μία εθνική καταστροφή, μία εθνική τραγωδία, οι εξελίξεις είναι δραματικές».

Μάλιστα η κα Γεννηματά αποκάλυψε ότι στην αυριανή συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ζητήσει τη συγκρότηση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. «Τα δεδομένα από την προηγούμενη συνάντησή μας στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έχουν δραματικά αλλάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι ότι αυτή η κυβέρνηση πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα το προσφυγικό εδώ που έχει φέρει τα πράγματα. Έπρεπε να έχει διεκδικήσει γραπτές εγγυήσεις στα συμπεράσματα της Συνόδου. Το βέτο ο πρωθυπουργός το έβαλε την επόμενη ημέρα αφού εκδόθηκαν τα συμπεράσματα και πήρε μία προφορική δέσμευση και ιδού τα αποτελέσματα».

Στο ερώτημα ποιοι είναι οι όροι που θέτει ώστε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Καταρχήν η συμμετοχή των δύο πρώτων κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και δεύτερον η συμφωνία ότι θα πρέπει να φτάσει στο ξέφωτο η χώρα με μία σταθερή κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να διαπραγματευτεί και να βελτιώσει αντιπαραγωγικούς όρους αυτής της συμφωνίας, να ανοίξει τη συζήτηση για την περαιτέρω απομείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους και να συμφωνηθεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κα. ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ