Γιακουμάτος: Οι 156 είναι “μαντρωμένοι”, μπετόν-αρμέ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον realfm 97,8...
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση και στο νόημα που έχει η συγκεκριμένη απόφαση.

«Αυτή η εκλογολογία κάνει τόσο κακό στον τόπο. Αν δείτε τις επενδύσεις, αν δείτε τα χρηματιστήρια, τα spreads κοντεύει να γίνει εδώ κόλαση του Δάντη», είπε ο κ. Γιακουμάτος.

«Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε έτσι, σέρνοντας, την κυβέρνηση. Να θέσουμε ένα τέλος στην εκλογολογία. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Διότι εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε μία διαπραγμάτευση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση ανανεώνει την εμπιστοσύνη της Βουλής προς το πρόσωπό της. Και στο κάτω-κάτω της γραφής 15 Φεβρουαρίου δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ότι θα κάνει την εκλογή του Προέδρου και μετά από εκεί πάμε για τον Μάρτη, Απρίλη να κάνουμε εκλογές, αν χρειαστεί, γιατί κατά την άποψη τη δική μου δεν θα χρειαστεί».

Στην ερώτηση μήπως η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται για να «μαντρώσει» η κυβέρνηση τους βουλευτές καθώς ακολουθούν δύσκολα νομοσχέδια, ο υφυπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Οι 156 είναι “μαντρωμένοι”. Είναι μπετόν αρμέ. Το θέμα είναι το συν. Και το συν θα βρεθεί σιγά-σιγά και θα το καταλάβετε», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό για το συν μπορεί να προκύψει και από τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Ενα πολύ μικρό ποσοστό θα είναι. Πολύ μικρό», τόνισε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ