Η ΝΔ εκλέγει αρχηγό - Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, με τους Β. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη να διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος. Στις 21.00 αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα.
Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη νέου πρόεδρου, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ, εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 9 το βράδυ και έως τις 11 εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός.

Αναφορικά με τη διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Τραγάκης εξήγησε ότι επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο ξεπεραστεί, αποφασίστηκε αυτήν τη φορά να γίνει δεκτό και το e-mail.

Όπως ανέφερε, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, μαζί με τον επικεφαλής των τοπικών εφορευτικών επιτροπών, θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά, ώστε να προκύψει πιο γρήγορα το αποτέλεσμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που πήραν μέρος και την πρώτη Κυριακή.
 
Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την 20η Δεκεμβρίου. Πάντως, δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και δεν θα συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, κάτι που θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.

Σημειώνεται ότι ο Β. Μεϊμαράκης στον α’ γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 39,8% και 160.823 ψήφους, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης 28,5% και 115.162 ψήφους.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ποσοστό της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που την πρώτη Κυριακή ψήφισαν τους δύο υποψηφίους που έμειναν εκτός, τον Απόστολο Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 11,3%.

ΝΔ: Τα «κλειδιά» για την εκλογή προέδρου