Quantcast

«Η Χ.Α. θα αντιμετωπιστεί πολιτικά, αστυνομικά, δικαστικά»

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί πέντε ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το θέμα της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι κυριάρχησε, όπως ήταν φυσικό, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη τονίστηκε πως αυτό που έχει σημασία είναι να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα αλλά και να αντιμετωπιστούν άμεσα οι πράξεις βίας που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους σημείωσε ότι «πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που είναι πολύ αυστηρή για τις πράξεις που έχουν ήδη τελεστεί. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Το κράτος και η νομιμότητα πρέπει να επιβληθούν. Υπάρχουν πολλοί που καλλιεργούν την ένταση και επενδύουν στη στρατηγική της βίας. Πρέπει να διαχωρίσουμε αυτούς που καλλιεργούν την ένταση από αυτούς που έχουν ως προτεραιότητα τις πράξεις βίας, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Αυτοί που καλλιεργούν την ένταση πρέπει να καταλάβουν ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο. Αυτοί που πράττουν εγκλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αστυνομικά, δικαστικά και πολιτικά με την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και με τις προσθήκες που θα γίνουν».

Ο υπουργός Οικονομικών, που ήταν παρών στη σύσκεψη, δήλωσε ότι η πολιτική σταθερότητα δεν κινδυνεύει και έκανε λόγο για την άσχημη εικόνα που δίνει η χώρα μας στο εξωτερικό.

Κυβέρνηση: Η δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της