«Ήμουν βολικός αποδιοπομπαίος τράγος»

(VIDEO) Ως «αμοιβαία ανακούφιση» χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατσόπουλος την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Ως «αμοιβαία ανακούφιση» χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατσόπουλος την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί ήταν νοσηρό. Από τη μία πλευρά είχαμε την μονταζιέρα της ΝΔ και από την άλλη ήταν το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όταν ένας βουλευτής έπεφτε σε κάποιο ολίσθημα, του δίνονταν μία περίοδος χάριτος, υπήρχε μία ανοχή. Εγώ ήμουν συνεργαζόμενος βουλευτής, οπότε ήμουν ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος», δήλωσε.
Η επιστολή παραίτησης Τατσόπουλου

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πέτρος Τατσόπουλος. Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί αποχωρώντας από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή του: «Αξιότιμε κ. πρόεδρε με την επιστολή μου αυτή σας γνωρίζω την απόφασή μου να ανεξαρτιτοποιηθεώ αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Με τιμή Πέτρος-Γιώργος Τατσόπουλος»Σημειώνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει χθες ότι θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα.

Τι έλεγε ο Τατσόπουλος για την έδρα όσων παραιτούνται

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη στάση Τατσόπουλου

«Αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας» χαρακτηρίσε νωρίτερα η Κουμουνδούρου τη διαθεσιμότητα της παραίτησης του Πέτρου Τατσόπουλου από την Κ.Ο., «όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος».

Στην ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ασκείται «αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας».

Παράλληλα, όπως τονίζεται, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της, την Τετάρτη, με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

- Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

- Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

- Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος. 
 
Τσίπρας: «Δεν διώχνουμε ποτέ κανέναν ούτε κρατάμε κανέναν με το ζόρι»