Quantcast

Ησυχος: Θα “ξεσκονίσουμε” όλες τις συμβάσεις εξοπλισμών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην υπόθεση των ελικοπτέρων ΝΗ90. (VIDEO)
Για 20 καθηλωμένα καινούργια ελικόπτερα τα οποία από τη στιγμή που παραλήφθηκαν παρουσιάζουν προβλήματα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων των ΝΗ90 που παραλαμβάνουμε από το 2009 και μετά και τα οποία έχουν πολλά προβλήματα στην κατασκευή και έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα για την αγορά αυτών των ελικοπτέρων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ήσυχος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Και πρόσθεσε: «Αυτά είναι καθηλωμένα δεν πετάνε μέχρι που να δούμε με την κατασκευάστρια εταιρία ακριβώς τι συμβαίνει. Μιλάμε για 20 ελικόπτερα. Το ελληνικό δημόσιο έχει ήδη δώσει 590 εκατ. και υπολείπονται ακόμη 110».


Real.gr- ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ by realmedialive

Σχετικά με τη συνεργασία του με τον υπουργό Πάνο Καμμένο και τις πρώτες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ο κ. Ησυχος σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο ειδικά στα σημεία εκείνα που σχετίζονται με την αδιαφάνεια, τα τεράστια κονδύλια που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια για τους εξοπλισμούς που θέλουν ξαναξεσκόνισμα, ξαναδιάβασμα και πολλές από αυτές τις υποθέσεις είναι ανοιχτές. Δεν αναφέρομαι μόνο στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και στην επιτροπή εσωτερικού ελέγχου που έχει συσταθεί για να ξαναδούμε «συμβάσεις» με ουρές που τρέχουν αυτή την περίοδο και είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια.