Quantcast

Και ξαφνικά αισιοδοξία για συμφωνία στην Αθήνα

Τετράωρη τηλεδιάσκεψη χθες το βράδυ μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας υπό τον Τσακαλώτο και της ηγεσίας των θεσμών. Μεγάλο αγκάθι τα εργασιακά. Εντός του προγράμματος το ΔΝΤ!
Αισιοδοξία επικρατεί στην Αθήνα ότι μπορεί σήμερα στο Eurogroup να υπάρξει συμφωνία κατά 95% σε επίπεδο Staff Level Agreement, μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη διάρκειας τεσσάρων ωρών.

Στη τηλεδιάσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργος Χουλιαράκης.

«Απομένουν μόνο τα εργασιακά για την επίτευξη συμφωνίας, τα υπόλοιπα όπως η διαφορά στα δημοσιονομικά και η ενέργεια μπορεί να κλείσουν και το πρωί αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Real.gr προ ολίγου υπουργός που συμμετείχε στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι πλέον βέβαιο ότι στο παρασκήνιο έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς για να επιτευχθεί η συμφωνία έπρεπε οπωσδήποτε να συμφωνήσει σε κάθε θέμα και η Βελκουλέσκου!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

• Το ΔΝΤ θέτει ως κόκκινη γραμμή τη μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

• Αντιθέτως, το ταμείο συμφώνησε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2018 ανέρχεται μεταξύ 500 και 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Αθήνα επιμένει, πάντως, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μέτρα για μετά το 2018, αντιπροτείνοντας τη συνέχιση του κόφτη για το 2019 και το 2020.


Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχθούμε τα μέτρα του ΔΝΤ για δημοσιονομικά - εργασιακά

Θρίλερ με νέα μέτρα και αξιολόγηση στο αυριανό Eurogroup