Quantcast

«Kαίνε» τον Γιάννο 8 νέοι λογαριασμοί της συζύγου του

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Εισαγγελία της Ελβετίας για να ανοίξουν οι επίμαχοι λoγαριασμοί, καθώς υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες ότι έχει δωροδοκηθεί».
Της Αννας Κανδύλη

Αίτημα δικαστικής συνδρομής του ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή προς τις ελβετικές Αρχές, στο οποίο «πρωταγωνιστούν» ο Γιάννoς Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου, αποκαλύπτει πως η σύζυγος του πρώην υπουργού διαθέτει εννιά κι όχι έναν λογαριασμό (όπως ήταν ήδη γνωστό) στην Ελβετία, ενώ για πρώτη φορά σε δικαστικό έγγραφο ο Γ. Παπαντωνίου εμφανίζεται ως ύποπτος δωροληψίας. Κατά τον Γ. Μαλλή, υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι ο πρώην υπουργός έχει δωροδοκηθεί από τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, προκειμένου αυτή να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου «Ποσειδών 209».
 
Μια σύμβαση που υπογράφηκε από τον Σπύρο Τραυλό, υπό την ιδιότητά του ως γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου, έπειτα από εξουσιοδότηση του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου.

Μάλιστα, ο ανακριτής επισημαίνει ότι για τα χρήματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της συζύγου του στην τράπεζα HSBC της Γενεύης οι εξηγήσεις ήταν «μη πειστικές», ενώ σημειώνει πως «οι αντιφατικές και μη λογικές εξηγήσεις των εμπλεκομένων μερών ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις ενδείξεις περί διακίνησης στους άνω λογαριασμούς παράνομης περιουσίας δωροδοκίας του πρώην υπουργού».

Με το αίτημά του ο ανακριτής ζητά να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί της Στ. Κουράκου, όπως και των Γεωργίου και Ιουλίας Κανδαλέπα, κουμπάρων του ζεύγους.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews



- Τι λέει ο Γ. Παπαντωνίου - Η απάντηση της Realnews