Με εθνικές εκλογές αντί για τοπικές απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Χ.Α.

Με «προσφυγή σε εθνικές εκλογές» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην «απειλή» του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.
Με «προσφυγή σε εθνικές εκλογές» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην «απειλή» του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πράγμα που συνταγματικά οδηγεί άμεσα σε τοπικές εκλογές στις περιφέρειες όπου είχαν εκλεγεί.

«Σηκώνοντας το γάντι», στην Κουμουνδούρου, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να υπάρξει προσφυγή σε γενικευμένες, εθνικές κάλπες, με διττό στόχο εκ μέρους τους, αφενός την ανατροπή του μνημονίου και των πολιτικών που ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση Σαμαρά, αφετέρου την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. «Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στον φασισμό και την Χρυσή Αυγή», σχολίαζαν άλλωστε αργά χθες το βράδυ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ζητούμενο δεν είναι οι τακτικισμοί του κυρίου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής», διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου, επικαλούμενοι και το γεγονός ότι το όλο σενάριο ξεκίνησε πριν από δύο μέρες με διαρροές, κατόπιν «μαζεύτηκε» από τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή και τελικά επανήλθε για να «μείνει ανοιχτό» από τον επικεφαλής του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο με τις χθεσινές του δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής. Το θέμα για εκείνους και η επιδίωξή τους είναι να προσφύγει η χώρα σε γενικευμένες εκλογές άμεσα, δεδομένου όπως εκτιμούν ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά έχει αποτύχει σε όλα».

Αυτό πάντως δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα σε περίπτωση που παραιτηθούν σύσσωμοι οι βουλευτές ενός κόμματος. Σε αυτή την περίπτωση, κινείται άμεσα διαδικασία εκλογών, σε τοπικό επίπεδο όμως, αποκλειστικά για τις περιφέρειες όπου είχαν εκλεγεί οι βουλευτές.

Όσο για την μετατροπή τους σε δημοψήφισμα κατά του ναζισμού, αλλά και του μνημονίου, όπως άφησε να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ, χθες μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Δημήτρης Παπαδημούλης, στην Κουμουνδούρου εξηγούν ότι πρόκειται για ένα «επόμενο βήμα», παραπέμποντας στο μέλλον, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.