Μεϊμαράκης «στον ενικό»: Από τον Σαμαρά εξαρτάται αν θα παραιτηθώ

Η πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του Άδωνι Γεωργιάδη. (VIDEO)
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την απόφαση του να παραιτηθεί, στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύσει τις διαρροές με τις οποίες ουσιαστικά ζητούσε την απομάκρυνσή του.

«Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση σήμερα και πει ότι οι διαρροές στο "Έθνος" δεν τον εκπροσωπούν, δεν θα παραιτηθώ. Αυτός που με πρότεινε, δεν με διόρισε, αυτός αίρει την εμπιστοσύνη του εγώ οφείλω με την δημοκρατική ευαισθησία μου να παραιτηθώ. Εάν ο κ. Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι μία διαρροή που δεν τον αντιπροσωπεύει τότε δεν θα έλεγα τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, αναρωτήθηκε «αφού ο κ. Σαμαράς γνώριζε την εταιρεία τότε γιατί μου επιτέθηκε;»


Real.gr ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ από realmedialive

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν στην συζήτηση ζήτησε να παρέμβει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε το μέρος του πρώην πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε καμία δήλωση και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης του απάντησε «αφού είσαι προνομιακός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, να τον πάρεις τηλέφωνο και να του πεις να το διαψεύσει».

Στην πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τα στελέχη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, δηλαδή από τον Άδωνι Γεωργιάδη και από τον Μάκη Βορίδη.

Παράλληλα, απάντησε και στο ερώτημα που του έθεσε ο συνυποψήφιός του για το αν θα συνεργαστεί με τον Τσίπρα. «Δεν μπορούμε να παρασυρόμαστε συνεχώς από ακρότητες και λαϊκισμούς. Στηρίζαμε τις σωστές πρωτοβουλίες της άλλης κυβέρνησης πάντα. Ο κ. Γεωργιάδης δεν ήταν υπουργός στον κ. Παπαδήμο; Εγώ ήμουν; Ο κ. Βορίδης δεν ήταν υπουργός στον κ. Παπαδήμο; Εγώ ήμουν;».


Real.gr ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ από realmedialive

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνυποψήφιους του, για το εκλογικό φιάσκο που δημιουργήθηκε. «Οι συνυποψήφιοι μου αισθάνθηκαν εκείνη την ώρα ότι μπορούν να το θεωρήσουν ένα πεδίο αντιπαράθεσης και ενώ το καράβι βούλιαζε με όλους μαζί, θέλησαν να μου ρίξουν μία κλωτσιά να πάω παρακάτω. Όλοι έλεγαν ότι έγινε επίτηδες αυτό. Ότι το υπονόμευσα. Εγώ είμαι ο πρόεδρος; Φαινόταν ότι κερδίζω, έχω εγώ κανένα λόγο να αυτοϋπονομευθώ;».


Real.gr ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ από realmedialive

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα: «Ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει το ήθος που πρέπει απέναντι στους συνυποψήφιους του. Μου κάνει χυδαίες επιθέσεις, όπως αυτό που συνέβη με το προεκλογικό σποτ, αλλά δεν μίλησα». Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι σε δημόσιο διάλογο προσκάλεσε μόνο τον Απόστολο Τζιτζικώστα και όχι όλους τους υποψηφίους.


Real.gr ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ DEBATE από realmedialive

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως το φιάσκο της Κυριακής μπορεί να είναι η ευκαιρία της ΝΔ για να βγει πιο δυνατή μέσα από το δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και τις συνδιασκέψεις, που όπως είπε, πρέπει να γίνουν. «Αντί για την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη που ζήτησε ο κ. Τζιτζικώστας, εγώ ζήτησα να γίνει μία συνεδρίαση της ΚΟ, όπου ο κ. Μεϊμαράκης θα ενημέρωνε τι πήγε στραβά».


Real.gr ΑΔ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΕ ΖΗΤΗΣΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ... από realmedialive

Υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε ήδη να είχε υποβάλλει την παραίτηση του και χαρακτήρισε «ανήθικη» την συμπεριφορά του Απόστολου Τζιτζικώστα που ζήτησε την παραίτηση του Α. Παπαμιμίκου.

«Μέσα στην ΚΕΦΕ υπάρχει ο κ. Παπαμιμίκος που στηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα. Πρέπει να σταματήσει να λέει ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαμιμίκο. Ο κ. Παπαμιμίκος μάζεψε τις υπογραφές για την υποψηφιότητα του. Και η ελάχιστη ανταπόδοση του κ. Τζιτζικώστα είναι να μπαίνει και λίγο μπροστά όταν έχει πρόβλημα ο φίλος σου και συμμαχητής σου».


Real.gr ΑΔ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ-ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ από realmedialive