Quantcast

Μητσοτάκης από ΕΛΚ: Μη αποδεκτές οι συμπεριφορές της Τουρκίας – Να απελευθερώσει τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν από την Άγκυρα απτά δείγματα γραφής μιας ουσιαστικής συνεργασίας που δεν περιορίζεται μόνο στο μεταναστευτικό, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Τι είπε για το Σκοπιανό.

Του Γιώργου Σιαδήμα - Βρυξέλλες

Απαντήσεις για μια σειρά απο ζητήματα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την παρουσία στην Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Ζήτησα απο το ΕΛΚ να υπάρξει τοποθέτηση για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών,, αν και ακόμη πιο ισχυρή θα είναι μια αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής ειπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η Τουρκία πρέπει να δείξει δείγματα γραφής και κα απελευθερώσει τους δυο Έλληνες ακόμα και προν τη Σύνοδο της Βάρνας που εχεις ως βασικό θέμα τις σχέσεις - Τουρκίας.


Να αποφασίσει επιτέλους η κυβέρνηση αν ειναι ενα απλό διμερές ζήτημα ή αλλιώς πρέπει να κινητοποιήσουμε άλλες δυνάμεις. Η κυβέρνηση είναι σε αντίφαση.

Σκοπιανό

Κάποιοι επιμένουν να βάζουν μπροστά το καρό απο το άλογο στο Σκοπιανό. Εμείς απο την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε την στάση μας. Να υπάρχει εκτός των αλλων ρητή δέσμευση για αλλαγή του Συντάγματος και να υπάρξει απαλοιφή των αλυτρωτικών στοιχείων.

Η ΝΔ εχει βάλει το πλαίσιο για το Σκοπιανό που έχω την αίσθηση οτι εντάσσεται με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τπυς Σκοπιανούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται οχι ως επικεφαλής της κυβέρνησης αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αφου ο Πάνος Καμμένος εχει άλλη άποψη.

Εθνικό μέτωπο

Ο αέρας των Βρυξελλών ή του εξωτερικού μας διευκολύνει να βλέπουμε πιο υπερβατικά αλλά να θυμίσω πως ειναι το κλίμα στην Ελλάδα. Ποιος δημιουργεί το κλίμα πόλωσης και δεν εξυπηρετεί τις συνθήκες συναίνεσης που θα ήταν χρήσιμες. Καταλαβαίνετε οτι μέσα σε αυτο το τοξικό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα δεν υπάρχουν οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός μετώπου για τα εθνικά θέματα.

Εγω οπου βρίσκομαι φοράω την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Θυμηθείτε τι έκανε ο κύριος Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση και κάνετε συγκρίσεις.

Οικονομία

Δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος. Αν υπάρχει τότε μονόκερως ονλυριπς Τσιπρας να ακυρώσει τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και 2020 που εχει ψηφίσει ο ίδιος.

Το μονο που υπάρχει ειναι οτι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αλλά αφήνει πίσω του μέτρα και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Το τίμημα της μεγάλης ζημιάς που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα και ειδικά το πρωτο εξάμηνο του 2015 συνεχίζει να μας ακολουθεί.

Εκλογές

Ελπίζω να γίνουν σύντομα οι εκλογές. Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο θα ειναι για την χώρα. Βλέπετε πως είναι η κατάσταση.

Πως βλέπει η κυβέρνηση την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το ρόλο της δημόσιας διοίκησης; Ξεχειλώνει όλες τις δομές της διοίκησης παντού, διορίζουν αντισυνταγματικά.

Οποτε γίνουν οι εκλογές οι έλληνες δεν θα καταδικάσουν τον κύριο Τσίπρα αλλά θα στηρίξουν εμφατικά τη δίκη μας πρόταση.

Σχέσεις με Ρωσία

θελουμε να έχουμε και έχουμε ιστορικά καλές σχέσεις με την Ρωσία. Αυτό ομως δεν σημαίνει οτι μπορούμε να αποκλίνουμε απο την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην Ρωσία.

Στρατηγική ΝΔ

Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης. Πρώτη φορά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εχει καταθέσει πρόγραμμα για το μεγαλύτερο μέρος των ζητημάτων που απασχολούν τους Έλληνες. Οπου πηγαίνω στην περιφέρεια δεν με ρωτούν για τη.. Novartis, αλλά το γίνεται με τις επενδύσεις, με τις δουλειές και με τους φόρους.

Εκφράζουμε το αισιόδοξο αύριο της χώρας. Αυτο δεν σημαίνει με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τον κύριο Τσίπρα να μας επιτίθεται. Θα απαντάμε. Θα απαντάμε στα fake news που προέρχονται απο το Μαξίμου .

Θα επιμένω να μιλάω θετικά και λιγότερο να ασκώ αντιπολίτευση αλλά θα απαντώ.

Προσφυγικό

Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίζει το πρσφυγικο με όρους αλληλεγγύης. Έχουμε χρονοβόρα διαδικασια χορήγησης ασύλου βαραίνει την κυβέρνηση.