Μητσοτάκης: Μόνο με εκλογές θα απαλλαγούμε από τους τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.
Δριμύτατη και εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, πριν από τα εγκαίνια των νέων γραφείων επί της οδού Πειραιώς, που συμπίπτουν με την επέτειο των 42 χρόνων της ΝΔ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί. Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα. Είναι αναγκαία, όμως, και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός. Διότι, προκειμένου να κρύψουν την αποτυχία τους, επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τις φωνές κριτικής, τις ανεξάρτητες Αρχές, τους ανεξάρτητους θεσμούς, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης».

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Η κυβερνητική αποτυχία επιτείνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα αποθρασύνεται και γίνεται πιο επικίνδυνη. Αγκαλιασμένοι από τη μια μεριά με τη νέα διαπλοκή που δημιούργησαν και από την άλλη με τον Ρουβίκωνα, καταλύουν ανενδοίαστα τις βασικές αξίες του πολιτεύματός μας και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει, πλέον, καμία αμφιβολία. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν. Γι' αυτό, σας καλώ όλες και όλους. Και μαζί με εσάς, όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού μετώπου στη χώρα μας».

«Η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία, περιορίζει την ελευθερία και αδυνατεί να εξασφαλίσει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου διχάζει τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε: «Η κυβέρνηση πότε βάζει απέναντί της έναν νεοφιλευθερισμό που κανείς δεν υποστηρίζει, πότε συγκρούεται με την Εκκλησία, ενώ με τις τηλεοπτικές άδειες υφαίνει τον δικό της ιστό διαπλοκής, ανάμεσα σε τράπεζες, εργολάβους του Δημοσίου και επίδοξους καναλάρχες».

Συγκεκριμένα, για τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, υποστήριξε: «Η ιστορία αυτή αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο τον αδίστακτο χαρακτήρα μίας κυβέρνησης, που προσπαθεί να χτίσει το δικό της καθεστώς. Μίας κυβέρνησης που υφαίνει μεθοδικά τον ιδιότυπο ιστό της δικής της διαπλοκής. Οικοδομώντας ένα νέο τρίγωνο αδιαφάνειας ανάμεσα σε τράπεζες, εργολάβους του Δημοσίου και επίδοξους καναλάρχες. Δρομολογώντας αντισυνταγματικές διαδικασίες όπως η παράκαμψη του ΕΣΡ».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στις «παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη»: «Την περασμένη Παρασκευή, με ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ, ενημερωθήκαμε ότι ματαιώθηκε η προγραμματισθείσα διάσκεψη για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών "ενόψει του κλίματος το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες". Εκφράζω δημόσια τον προβληματισμό και την ανησυχία μου γι' αυτήν την εξέλιξη. Επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι το ανώτατο δικαστήριο έπρεπε να είχε αποφανθεί επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός "φιάσκο". Είμαι βέβαιος ότι το Δικαστήριο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικάσει την ουσία της υπόθεσης, το συντομότερο δυνατό. Η εκκρεμότητα αυτή έχει τραυματίσει το κύρος των θεσμών. Καμία άλλη καθυστέρηση δεν επιτρέπεται. Η Δικαιοσύνη πρώτη οφείλει να διαφυλάξει το κύρος της. Η αυτονόητη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης απέναντι στην εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση».

Για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, υπογράμμισε: «Η θεσμική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας, προφανώς, γεννά πολλαπλούς κινδύνους. Όχι μόνο εσωτερικούς. Για πρώτη φορά εγείρεται, με τέτοια ένταση μάλιστα, ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί έναν τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο μία τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει, δυστυχώς, και γεωπολιτικές προεκτάσεις».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και τον ιδρυτή της, Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημειώνοντας: «Σαράντα δύο χρόνια μετά την ίδρυση της μεγάλης μας παράταξης, τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ. Σαράντα δύο χρόνια μετά, η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει δυνατή! Φωτίζει τον δρόμο της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του σύγχρονου πατριωτισμού. Συμβολίζει το παρελθόν μας, φωτίζει το μέλλον μας … Από την ίδρυσή μας μέχρι σήμερα, είμαστε το κόμμα που εμπιστεύεται σταθερά ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Είμαστε η πολιτική δύναμη που, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, δικαιούται να λέει ότι έχει πραγματικά βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία».


Μαξίμου: Για καιρό στην αντιπολίτευση ο Κυρ. Μητσοτάκης

Εγκαίνια στη Ν.Δ. με τον «αέρα των δημοσκοπήσεων»