Quantcast

Μουζάλας: Θυμώνω πολύ όταν ακούω για την Ελλάδα ως «ξέφραγο αμπέλι»

«Τα χερσαία σύνορα φυλάσσονται θαυμάσια. Στα θαλασσινά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνεις παρά μόνο διάσωση όταν έρχεται η βάρκα. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στις τουρκικές ακτές» ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Για αλλαγές στη σύνθεση των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο".

«Έχουμε ένα καινούριο φαινόμενο. Τους Μαρoκινούς και τους Αλγερινούς. Δεν συμβαίνει κάθε βράδυ, αλλά συμβαίνει συχνά και σε μεγάλους αριθμούς που δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα» σημειώνει. «Ο Μαροκινός στο Μαρόκο πρέπει να μάθει ότι ο Οσμάν πήγε στην Ελλάδα και γύρισε» επισημαίνει δε.

Ο κ. Μουζάλας επανέλαβε ότι οι εισροές μεταναστών και προσφύγων είναι ιδιαίτερα αυξημένες για την εποχή, με 4 έως 4,5 χιλιάδες ανθρώπους ημερησίως, χωρίς η Τουρκία να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά τη συμφωνία με την ΕΕ.

«Θυμώνω πολύ όταν ακούω για την Ελλάδα ως ‘ξέφραγο αμπέλι’. Τα χερσαία σύνορα φυλάσσονται θαυμάσια. Στα θαλασσινά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνεις παρά μόνο διάσωση όταν έρχεται η βάρκα. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στις τουρκικές ακτές» ξεκαθαρίζει.

«Με ενοχλεί όταν κανείς αναφέρεται στις αδυναμίες της χώρας μας και ξεχνά τις αντίστοιχες της ΕΕ» πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν λειτουργήσει τα hot spots στα νησιά, εκφράζοντας επιφυλάξεις μόνο για την Κω λόγω των αντιδράσεων μερίδας των κατοίκων.

Τόνισε δε, ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι με τους οποίους συνεργάστηκε καλά δεν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο δήμαρχος του Βύρωνα είπε να δώσει το θέατρο Βράχων. Τι να το κάνω; Είμαστε που είμαστε μια τραγωδία να πάμε και στο θέατρο;» διερωτήθηκε.

Για την πλατεία Βικτωρίας δήλωσε ότι το πρόβλημα της διανυκτέρευσης μεταναστών έχει αντιμετωπιστεί μετά την εκκένωση και δεν έχει ξανασυμβεί.

Ο υπουργός επανέλαβε όμως ότι η πλατεία είναι «σταθμός του Μονάχου». «Στην πλατεία Βικτωρίας είναι γύρω – γύρω οι τράπεζές τους, τα σόγια τους, οι φίλοι τους, οι επικοινωνίες τους... Πηγαίνουν εκεί, κάθονται το πρωί όπως οι Έλληνες πήγαιναν στο σταθμό του Μονάχου. Οι προσπάθειες μας είναι οι πλατείες να ανήκουν στους ανθρώπους να μην είναι υπνωτήρια» εξήγησε ο Γιάννης Μουζάλας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος