Quantcast

Μπακογιάννης: Να επενδύσουμε στο έργο που μένει πίσω μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, σε συνέντευξή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μιλά για την επιτυχία της διοργάνωσης και τις προοπτικές του.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, σε συνέντευξή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μιλά για την επιτυχία της διοργάνωσης και τις προοπτικές του.

Ο Κώστας Μπακογιάνης δηλώνει υπέρμαχος της εθνικής συνεννόησης, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι "επενδύει στην πόλωση και τον διχασμό" και σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ενότητας, παρά τις διαφορές.

Ο ίδιος τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, με νέες πρωτοβουλίες και μακριά από φαινόμενα αλαζονείας.Αναλυτικά:

Ερ: Κύριε περιφερειάρχη είμαστε στο λεγόμενο "Νταβός της Ρούμελης" στους Δελφούς, όπου μας φιλοξενείτε, ένα πραγματικά τεράστιο, απ' ότι φαίνεται Φόρουμ. Καταρχήν την πρώτη γνώμη σας για το τι έχει γίνει στο Φόρουμ και τι πρέπει να βγει από εδώ.

Απ: Όταν εμείς ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια αυτή την προσπάθεια πρέπει να σας πω ότι δεν τολμούσαμε καν ονειρευτούμε ότι θα φτάναμε καν σε αυτό το σημείο. Ότι εδώ στην καρδιά της Ελλάδος θα συγκεντρωνόντουσαν προσωπικότητες από τα μήκη και τα πλάτη της γης για να κάνουμε μερικές πραγματικές συζητήσεις για πραγματικά προβλήματα. Γιατί όλους μας μας ενώνει όχι μόνο η επιθυμία αλλά κυρίως η ανάγκη να πάμε μπροστά πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Και ξέρετε ο διάλογος, η συζήτηση, η κουβέντα για να το πω απλά πάντα βοηθάει. Γιατί πρέπει να μάθουμε να ακούμε και όχι μόνο να μιλάμε.

Ερ: Γίνεται αντιληπτό ότι είστε υπέρμαχος της εθνικής συνεννόησης

Απ: Έχω σταθερά μία άποψη ότι θα πρέπει έστω και αυτή την ώρα να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε τουλάχιστον στα βασικά. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί καλώς ή κακώς τον τόνο τον δίνει η κυβέρνηση και δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δείχνει να επενδύει στην πόλωση και στον διχασμό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να παραιτηθούμε από την προσπάθεια. Ίσα ίσα οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλωστε το πετυχαίνουμε. Από κάτω προς τα πάνω. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, εδώ στην περιφέρεια της Στερέας Ελλάδος ο συνδυασμός μας είναι υπερκομματικός. Είναι υπεριδεολογικός. Μπορεί να ψηφίζουμε διαφορετικά πράγματα στις εκλογές αλλά στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης είμαστε πραγματικά μπετόν.

Ερ: Έχουμε σχεδόν ενάμισι χρόνο ίσως για τις περιφερειακές εκλογές. Δεν είμαστε ακόμη στην τελική ευθεία, αλλά έχετε ήδη επιδείξει ένα τεράστιο έργο. Ποιες είναι οι τελευταίες κατευθύνσεις που δίνετε ενόψει των επερχόμενων εκλογών;

Απ: Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Δεν δικαιούμαστε σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε όπως πηγαίνουμε, πρέπει να κρατάμε τα μανίκια ανεβασμένα, πρέπει να κρατάμε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά, να είμαστε δεκτικοί, πάντα σε νέες ιδέες, σε νέες πρωτοβουλίες, να μένουμε μακριά από φαινόμενα αλαζονείας, να ξέρουμε πάνω απ' όλα ότι είμαστε περαστικοί. Γιατί οι εκλογές είναι ένα ορόσημο ένα πολύ σημαντικό ορόσημο αλλά για να μην ξεχνιόμαστε όλοι ερχόμαστε και φεύγουμε. Αυτό το οποίο μένει πίσω μας είναι το έργο. Και σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε.