ΝΔ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση - Επικοινωνία Μεϊμαράκη με Καραμανλή

Στις 13:00 συνεδριάζει η ΚΕΦΕ. Ο εκρηκτικός διάλογος Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη. Στο στόχαστρο ο Παπαμιμίκος. Η οργή του Καραμανλή και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η ενότητα της ΝΔ, μετά το εκλογικό φιάσκο που είχε σαν αποτέλεσμα να χτυπήσουν  «κόκκινο» οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι με την στάση του επιχειρεί να διασπάσει την παράταξη. Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένουν στην αρχική τους θέση και ζητούν την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την προεδρία του κόμματος και στην θέση του να οριστεί μεταβατικός αρχηγός, μάλιστα ο πρώην υπουργός πρότεινε την Μαριέττα Γιαννάκου. Αποστάσεις παίρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης που δεν ζητεί την απομάκρυνση του Ευ. Μεϊμαράκη, παρά το γεγονός ότι πιστεύει πως φέρει ευθύνη για τα όσα συνέβησαν.

Ο κ. Τζιτζικώστας με δηλώσεις του την Δευτέρα ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών την προσεχή Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Κοινός παρονομαστής όλων των υποψηφίων είναι να διεξαχθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι εσωκομματικές εκλογές με άλλη εταιρεία, προκειμένου να μην συνεχιστεί η απαξίωση της διαδικασίας αλλά και του κόμματος.

Επίσης, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης ζητούν να συγκληθεί άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου να «ειπωθούν αλήθειες», όπως λένε, για τα όσα έγιναν προεκλογικά και πως θα πρέπει να πορευτεί το κόμμα από εδώ και πέρα.

Ωστόσο, είχε ήδη προγραμματιστεί να συνεδριάσει η ΚΟ την Τετάρτη, δεν αποκλείεται όμως να συνεδριάσει νωρίτερα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων. Το αίτημα αυτό έχουν θέσει μια σειρά από βουλευτές της ΝΔ, ενώ άλλοι έχουν ζητήσει να συγκληθεί εκτάκτως και το συνέδριο του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εμφανίζεται ιδιαιτέρως σκεπτικός καθώς το κλίμα μεταξύ των βουλευτών είναι ιδιαιτέρως τεταμένο και υπάρχει ο κίνδυνος της διάσπασης της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ασημακοπούλου: Με αυτή την ΚΕΦΕ δεν μπορούν να γίνουν εκλογές

Αντώναρος: Δεν υπήρχαν φορτιστές για τα laptop

Μ. Γιαννάκου: Στο χείλος του γκρεμού η ΝΔ

ΝΔ: 16 βουλευτές ζητούν την σύγκληση της ΚΟ

Ν. Δένδιας: Να συγκληθεί η ΚΟ . Φτάνει ο κατήφορος

Σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ ζητά η Κεφαλογιάννη


Εκτακτη σύγκληση των οργάνων ζητά ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Καραμανλής: Εκλογές άμεσα

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στη ΝΔ είναι ο Κώστας Καραμανλής, που παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν από το σπίτι του στην Ραφήνα. Προτεραιότητα για τον πρώην πρωθυπουργό είναι η ενότητα του κόμματος κάτι που βλέπει ότι μπορεί να διαρραγεί λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά το εκλογικό φιάσκο, τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και στην «γαλάζια» βάση.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικοινώνησε χθες το απόγευμα με τον Κώστα Καραμανλή και συζήτησαν για το τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα προκειμένου να μην τραυματιστεί άλλο η παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε ψυχραιμία και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν όλες οι πλευρές καθώς εκείνο που προέχει είναι η παράταξη. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της άμεσης διεξαγωγής των εκλογών, προκειμένου να μην διασυρθεί άλλο το κόμμα και απαξιωθεί η διαδικασία.

Ιων.Βαρβιτσιώτης: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα πλήγωσαν βαθιά τους Νεοδημοκράτες»

Προς παραίτηση ο Παπαμιμίκος – Στις 13:00 συνεδριάζει η ΚΕΦΕ

Ωστόσο, όλοι οι υποψήφιοι ζητούν την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου που πιθανότατα θα πληρώσει και το «μάρμαρο».

Θέμα ωρών δείχνει να είναι η ανακοίνωση της παραίτησης τόσο του Ανδρέα Παπαμιμίκου όσο και του Γενικού Διευθυντή της ΝΔ Κωνσταντίνου Τσιμάρα. Και οι δύο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τόσο των μελών της ΚΕΦΕ, όσο και των βουλευτών του κόμματος για τα όσα συνέβησαν, αλλά και για την επιλογή της εταιρείας.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη υπενθύμιζαν τον καβγά του προέδρου της ΝΔ με τα μέλη της ΚΕΦΕ για την εταιρεία που θα είχε την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας αν και τελικά δεν επελέγη εκείνη για την οποία είχε διαμαρτυρηθεί αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο εκρηκτικός διάλογος Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

Μόλις η κεντρική εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε και επίσημα την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά εκνευρισμένος πήρε στο τηλέφωνο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σου ζητώ την παραίτηση σου. Έχεις ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Δεν ξέρεις τι λες. Από μένα εξαρτάται; Όση ευθύνη έχω εγώ, έχεις και εσύ. Όλοι μετέχουμε στην ΚΕΦΕ, έχετε αντιπροσώπους και εσείς εκεί.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να αποσυρθείς.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Δεν ξέρεις τι λες.


Παπαδημούλης για ΝΔ: Κατά τα άλλα δηλώνουν έτοιμοι να ξανακυβερνήσουν