Quantcast

Νέο επεισόδιο μεταξύ Ζαρούλια-Δραγασάκη στη Βουλή

(VIDEO) Kατηγορίες κατά της Δικαιοσύνης από τη βουλευτή της Χ.Α., με αφορμή τις προφυλακίσεις στελεχών του κόμματος - Αντίδραση του προεδρεύοντος στην Ολομέλεια.
Βαριές κατηγορίες κατά του συστήματος πολιτικής και Δικαιοσύνης στη χώρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, με αφορμή τις προφυλακίσεις στελεχών του κόμματός της, προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος στην Ολομέλεια Γιάννη Δραγασάκη και έτσι έναν «δεύτερο γύρο» στην μεταξύ τους αντιπαράθεση.

Λαμβάνοντας τον λόγο, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η κ. Ζαρούλια έκανε λόγο για καταστρατήγηση του άρθρου 282 του Συντάγματος και για προφυλακίσεις βουλευτών χωρίς να έχουν το τεκμήριο της αθωότητας ή να λαμβάνεται υπόψη ο πρότερος έντιμος βίος ή οι οικογένειες που αφήνουν πίσω τους, όπως για παράδειγμα ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, όπως είπε, που προφυλακίστηκε ενώ ήταν πατέρας δέκα ημερών νεογνού.

Η σύζυγος του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για «επίορκους δικαστές» που τους δικάζουν για τα πιστεύω τους, κατόπιν τέτοιας εντολής, προβλέποντας ότι είναι θέμα χρόνου να φυλακιστούν όλοι οι εθνικιστές. «Ο κ. Ηλιόπουλος δεν προφυλακίστηκε γιατί κλώτσησε κάποια κουτιά, αλλά γιατί έκανε την αποκάλυψη του Τούρκου πράκτορα του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν μέσα στη Βουλή και δεν αρέσουν στο σύστημα τέτοιες αποκαλύψεις».

Διακόπτοντάς την ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης, επιχείρησε να την επαναφέρει στην τάξη, επισημαίνοντάς της την παραδοξότητα όσων λέει. «Ζητάτε Δικαιοσύνη, αλλά λέτε επίορκους τους δικαστές. Κατηγορείτε τους βουλευτές ως πράκτορες. Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε. Εφόσον θέλετε να είστε εδώ πρέπει να τηρείτε κάποιους κανόνες», είπε, προκαλώντας νέα «έκρηξη» της κ. Ζαρούλια που επιτέθηκε εκ νέου σημειώνοντας «είστε βαθιά προσκυνημένοι στους εντολοδότες σας». Συνέχισε δε, με πρωτοφανείς κατηγορίες. «Παριστάνετε τους δημοκράτες ενώ είστε η μεγαλύτερη Χούντα που γνώρισε όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η υφήλιος ολόκληρη», είπε.



Κατεβαίνοντας λίγο αργότερα από το βήμα, τον λόγο ζήτησε και πήρε εκτός διαδικασίας για ένα λεπτό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, για να υποστηρίξει ότι δεν μέμφονται τους δικαστές συλλήβδην και πιστεύουν στη Δικαιοσύνη, αλλά στρέφονται εναντίον συγκεκριμένης δικαστικού που απορρίπτει αίτημα προσωρινής αποφυλακίσεως χαρακτηρίζοντας παράλληλα την Χρυσή Αυγή, ως «κόμμα-εγκληματική οργάνωση», κάτι πρωτοφανές ακόμα και για παραπεμπτικό βούλευμα, όπως είπε. Σημειώνεται ότι και η κ. Ζαρούλια νωρίτερα είχε στοχοποιήσει συγκεκριμένη δικαστικό, την κ. Κλάπα.

«Ζητάτε να γίνει εδώ το δικαστήριο», απάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης, απευθύνοντας ένα ρητορικό ερώτημα στον βουλευτή. «Προεδρεύετε στο Σώμα και λένε για επίορκους δικαστές και βουλευτές πράκτορες…Θέλετε να ακούτε αυτά τα πράγματα; Έτσι θα γίνει ζούγκλα η πολιτική ζωή, εκτός και το επιδιώκετε», συνέχισε ο προεδρεύων…