Quantcast

Ο διεθνολόγος Κ. Φίλης για τις επιπτώσεις του ευρώ-τουρκικού «πολέμου» στην Ελλάδα

«Υπάρχει τάση στρατιωτικοποίησης των ζητημάτων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, καθότι η περιοχή είναι ένα μαξιλάρι ασφαλείας για όλη την Ευρώπη», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (VIDEO).
Στις επιπτώσεις του ευρώ-τουρκικού «πολέμου» στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο διεθνολόγος και διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Υπάρχει μία τάση στρατιωτικοποίησης των ζητημάτων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, καθότι η περιοχή θεωρείται και είναι ένα μαξιλάρι ασφαλείας για όλη την Ευρώπη. Ένα μαξιλάρι το οποίο μπορούμε να το θεωρήσουμε έτσι σε σχέση με τα προσφυγο-μεταναστυτικά ρεύματα, σε σχέση με το τρομοκρατικό δίκτυο που έχει αναπτύξει τα ερείσματα του και απ΄ ότι φαίνεται η Λιβυή θα είναι από τα επόμενα σημεία των επιχειρήσεων.

Όλο αυτό το πολύ ασταθές σκηνικό που δημιουργείται στον περίγυρο της Ευρώπης καθιστά την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο κατ΄ επέκταση, αυτό λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, ένα πεδίο στρατιωτικής αντιπαράθεσης, το οποίο το βλέπουμε να εξελίσσεται», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Φίλης.