Quantcast

Ο Γ. Ραγκούσης για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε “πολιτικό λάθος” της κ. Κωνσταντοπούλου...
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Realnews για την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, η οποία μέχρι το 2013 έπαιρνε το επίδομα ανήλικων τέκνων και σχολίασε ότι πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα.

«Νομίζω ότι η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει ευθύνη. Ηταν όμως πολιτικό λάθος να μην παραδεχθεί ότι η μητέρα της έχει κάνει λάθος να συνεχίζει να λαμβάνει το επίδομα. Δεν είχε εκείνη καμία ευθύνη, ούτε μπορούσε να έχει ευθύνη, πιθανότατα αγνοούσε και πρέπει να σας πω ότι η διαδικασία επιστροφής αυτών των χρημάτων είναι απλούστατη», είπε ο κ. Ραγκούσης .

Παράλληλα, θύμισε τη δική του υπόθεση το καλοκαίρι του 2011 όταν με πρωτοβουλία του παραιτήθηκε του δικαιώματος να λαμβάνει, νόμιμο, επίδομα τριτέκνου, ενώ προχώρησε και σε διαδικασίας επιστροφής των χρημάτων στον ΟΓΑ.

«Ηταν το καλοκαίρι του 2011 που συνειδητοποίησα πως μιλώντας για το παράλογο να δίνω τα επιδόματα σε ανθρώπους που δεν τα έχουν ανάγκη, την ίδια στιγμή έπαιρνε η γυναίκα μου επίδομα τριτέκνου. Και συνειδητοποιώ πως όπως ισχυρίζομαι σαν υπουργός ότι αυτό είναι παράλογο και άδικο, γιατί καλύτερα να παίρνουν περισσότερα όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη παρά να παίρνουν όλοι γιατί τότε εγώ ήμουν βουλευτής και έπαιρνα την αμοιβή του βουλευτή, και λέω αν μου το πει κανείς αυτό και είπα πως πρέπει να το γυρίσω πίσω», είπε ο πρώην υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Χωρίς να μου το ζητήσει κανείς πήρα την πρωτοβουλία, νόμιμο επίδομα, ζήτησα από τον ΟΓΑ να τα επιστρέψω από την ημέρα που θα γίνω βουλευτής. Πράγμα που ξεκίνησα να κάνω όντως, έχω επιστρέψει ήδη τις 10 χιλιάδες ευρώ αν θυμάμαι καλά γιατί θεωρούσα ότι παρότι νόμιμο είχε ένα πρόβλημα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ