Ο Πανούσης για τον παιδοκτόνο

«Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη», είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής εγκληματολογίας και  αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη μιλώντας στον realfm 97,8.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του πολίτη μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Ακη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έγκλημα με την μικρή Άννυ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά. Πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης.

Και πρόσθεσε: «Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις».

Αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα ο κ. Πανούσης εξήγησε ότι: «Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι… Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».

Ο κ. Πανούσης συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

ΠΗΓΗ: enikos