Quantcast

«Οι δανειστές δένουν πισθάγκωνα τον Τσίπρα»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του στην ΠΕ της ΝΔ, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup, κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό και παράλληλα απέρριψε τη θεωρία του «ώριμου φρούτου» ζητώντας και πάλι εκλογές.
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Σφοδρή επίθεση κατά των χειρισμών της κυβέρνησης που οδήγησαν στη συμφωνία του Eurogroup, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

«Ο κ. Τσίπρας "τα έδωσε όλα" και δεν πήρε τίποτα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «η συμφωνία αυτή θα επιβαρύνει την κατάσταση της οικονομίας, θα οδηγήσει σε πρόσθετη παραοικονομία και φοροδιαφυγή και θα επιφέρει και νέα μέτρα».

«Η ελληνική κοινωνία, στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τα επώδυνα και αναποτελεσματικά μέτρα που ψήφισε ο κ.Τσίπρας. Ο κ.Τσίπρας είναι απελπιστικά απομονωμένος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ επισήμανε πως σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς, όπως ο κ. Γλέζος και ο κ. Θεοδωράκης τον αποκηρύσσουν δημόσια.

ΝΔ: Τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απέρριψε τη «θεωρία του ώριμου φρούτου», λέγοντας οτι «το συμφέρον της χώρας επιτάσσει πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως χρησιμοποιεί μηχανισμούς προπαγάνδας και επεμβαίνει στην δικαιοσύνη. «Για να κρύψει την αποτυχία του, για να μειώσει τις εντυπώσεις από την επώδυνη και αδιέξοδη κριτική του, βάζει μπροστά άλλους μηχανισμούς», είπε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν πιστεύει σε αυτές, χαρακτηριζοντάς τον ως «τυχοδιώκτη που θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία».

Το ενδιαφέρον Σαμαρά για τους πολιτικούς μηχανικούς

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αναξιόπιστο» και γι' αυτό, όπως τόνισε «οι δανειστές τον δένουν πισθάγκωνα τον κ.Τσίπρα, με τρόπο ευτελιστικό, κάτι που το πληρώνει βαριά η χώρα και ο λαός μας». «Γι' αυτό ζητάμε και θα ζητάμε με αυξανόμενη ένταση εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων», σημειώνοντας πως «η μεγάλη διαφορά μας με τον κ. Τσίπρα είναι ότι δεν σηκώνουμε σημαίες ευκαιρίας».

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι πεποίθησή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του αποτυπώθηκε εύλογα και η στρατηγική της «καθημερινότητας», με τον κ. Μητσοτάκη να σχολιάζει και την περίφημη φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτση: Άραγε παρηγορεί τους συνταξιούχους από το Περιστέρι που τους κόβει το ΕΚΑΣ και τη ζωή, το δημοψήφισμα του Ιουλίου;

Τι πρότεινε ο Κυρανάκης και πήρε το χειροκρότημα της ΠΕ;

Επίσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της νομιμοποίησης των πλαστών πτυχίων. «Εμείς αναδείξαμε το πρόβλημα με αυτούς που είχαν μπει στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους. Αυτοί τους κρατάνε. Προκαλούν τη νέα γενιά, προκαλούν και προσβάλλουν τους Έλληνες φορολογούμενους», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις αναπτυξιακές προτάσεις που είχε καταθέσει στη Βουλή, ώστε, όπως υπογράμμισε, την επόμενη πενταετία η Ελλάδα, να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως, να αυξήσει τις επενδύσεις από τι 11% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 20%, να δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο.

- Κυβέρνηση: Η παραμονή Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά

- Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Μητσοτάκη

- ΝΔ: Προκαλεί την κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ