Quantcast

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι

Συναίνεση, σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, εκλογές, ανασχηματισμός και κυβέρνηση προσωπικοτήτων είναι τα σενάρια που βλέπουν.... (VIDEO) 
Συναίνεση, σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, εκλογές, ανασχηματισμός και κυβέρνηση προσωπικοτήτων είναι τα σενάρια που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας δείχνοντας πως όλα τα ενεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η συναίνεση «δεν επιβάλλεται» και κυρίως από τρίτους, τόνισε πως η κυβέρνηση, δεν ζητά «λευκή επιταγή» από τα κόμματα και διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Παράλληλα ο Γ. Πεταλωτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της σύσκεψης μεταξύ των πολιτικών αρχηγώνΟ Πρωθυπουργός μίλησε χθες για την αναγκαιότητα εθνική συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αφοσίωση από όλουςΝΔ : «Ρεν και Γιούνκερ προσπαθούν να καταργήσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση»

Με μια σκληρή δήλωση ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ««Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα» δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη ενόχλησή του για τις υποδείξεις των κ. Γιούνκερ και Ρεν.

Λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος διευκρίνιζε «Είναι σαφές σε όλους. Οι χθεσινές δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες καταργούσαν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η δήλωση Σαμαρά τονίζει πως στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση, μπορεί να διαφωνούμε αλλά υπάρχει. Υπάρχει η αντιπολίτευση, κάνει κριτική, υπάρχει το σύνταγμα , υπάρχουν θεσμοί. υπάρχει αξιοπρέπεια. Παρεμβάσεις με την οποία καταργείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να γίνονται.

Ο Γιάννης Μιχελάκης με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει την δήλωση μετά από πιέσεις που δέχθηκε «Δεν ανησυχώ για τίποτα. Δεν μας πήρε κανένας τηλέφωνο» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ : «Θέλουν η συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να γίνει εμφανής»

Συναίνεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. υπάρχει αλλά δεν είναι εμφανής και όσοι απαιτούν συναίνεση θέλουν να γίνει πιο εμφανής, τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει, αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, θα υποκύψει στους εκβιασμούς για συναίνεση και σημείωσε: «Η συναίνεση δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Η διελκυστίνδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. υπήρχε πάντα, αλλά σήμερα δεν τους βολεύει. Θέλουν συναίνεση, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε σε επίπεδο κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και για να μειώσουν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της αστικής τάξης, να μην βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου».

Πρόσθεσε δε πως υπάρχουν αρκετοί «πρόθυμοι» για συναίνεση, εκτός του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και ενδεικτικά ανέφερε πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει πει «ναι», ο Γιώργος Καρατζαφέρης μπορεί να συμφωνήσει «για το καλό της πατρίδας», ο Φώτης Κουβέλης δεν το έχει αποκλείσει και ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς θα θέσει το δίλημμα της Κεντροδεξιάς ή της Κεντροαριστεράς, για να διαφοροποιηθεί.ΛΑΟΣ: Άμεσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Πρόταση στον πρωθυπουργό να καλέσει άμεσα τα κόμματα σε διάλογο με στόχο την εθνική συνεννόηση, έκανε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στον Realfm και στον Ν. Χατζηνικολάου δήλωσε έτοιμος να προσέλθει στο διάλογο, ο οποίος, όπως είπε, μπορεί να διεξαχθεί με τη συμμετοχή και του Φώτη Κουβέλη και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «ο Φώτης Κουβέλης θα πει χρήσιμα πράγματα, η Ντόρα Μπακογιάννη καταθέτει μία οικογενειακή εμπειρία, γιατί να την πετάξουμε;» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό, να καλέσει σε δημόσιο προσκλητήριο, «να κλειστούμε το Σαββατοκύριακο σε ένα γραφείο, όσοι έχουμε όρεξη να συνεννοηθούμε, γιατί ο κ. Τσίπρας και η κα Παπαρήγα το έχουν απορρίψει, ποιοι θέλουν να αναλάβουν τη συνευθύνη, όχι όμως σε αυτό που ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει, συνευθύνη σε αυτό που θα αποφασιστεί από την ομάδα εργασίας που θα συσταθεί και μετά, πάμε σε κυβέρνηση, η οποία δεν είναι απαραίτητο να αποτελείται από κομματικά στελέχη».

Ακούστε τι είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στον Realfm 97,8


ΣΥΡΙΖΑ «Ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει το σθένος να παραδεχθεί την αποτυχία του»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Είναι τόσο αδύναμος και φοβισμένος που δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος αλλά ζητάει τη συνέργεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τρόικα ζητάει συναίνεση σε ένα σχέδιο διάλυσης της κοινωνίας».  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Χρειάζεται εθνική συνεννόηση»

Η Ντόρα Μπακογιάννη απηύθυνε έκκληση προς τα κόμματα, τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης «να μην πέσουμε στην παγίδα της αντιευρωπαϊκής
λογικής και χάσουμε το μοναδικό στήριγμα το οποίο η Ελλάδα έχει σήμερα».ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: «Η συναίνεση δεν μπορεί να επιβληθεί»

Ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του τόνισε: «Νομίζω ότι δεν μπορεί να επιβληθεί και διότι καμιά πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να εκχωρήσει την πολιτική της θέση, την άποψή της για τα ζητήματα της οικονομίας και της χώρας, να εκχωρήσει την άποψη σε ένα γενικό και αόριστο κλίμα συναίνεσης. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών… Εκείνο που μας οδηγεί στις πρόωρες εκλογές είναι οι εν αναμονή αποφάσεις της συνόδου κορυφής. Νομίζω ότι εκεί θα κριθούν πάρα πολλά ζητήματα. Εάν δεν υπάρξει η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και η μείωση του επιτοκίου, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει προβλήματα τα οποία καθημερινά καταγράφονται.»