Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Βενιζέλος: Θα ληφθούν υπόψιν οι παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.
Ο ενιαίος φόρος ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο της πολύωρης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος και συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους είπε ότι θα ληφθούν υπόψιν οι παρατηρήσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο η τρόικα θα αναβάλλει την άφιξη της στην Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Νοεμβρίου.Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα των ναυπηγείων καθώς το ζήτημα αυτό δε συζητήθηκε λόγω των εξελίξεων που υπήρξαν με το φόρο ακινήτων και έτσι το μόνο θέμα που τέθηκε προς συζήτηση ήταν η πορεία του ΕΣΠΑ.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ο οποίος δήλωσε ότι θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τις βελτιώσεις που έχουν προτείνει οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες: «μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κ.Ο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και ελπίζει η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ενώ ανέφερε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη.

Για το θέμα του ΕΣΠΑ ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του.