Quantcast

Παραιτήθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι κ.κ Αστ.Ροντούλης, Μ.Βορίδης και ο Α.Γεωργιάδης. Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό (VIDEO) ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος που υπέβαλε την παραίτηση του είναι ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης ο οποίος δήλωσε πως θα καταψηφίσει τα μέτρα. Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

«Είναι ασύμβατη με την διαμορφωθήσα πραγματικότητα η παραμονή μου στην κυβέρνηση. Νιώθω υποχρεωμένος να προχωρήσω στην υποβολή της παραίτησης μου. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε» αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης.
 
Αυτή την ώρα βρίσκονται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή οι κ.κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους και δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να έχει στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό σύμφωνα με την οποία θέτει τις παραιτήσεις των μελών του κόμματος του που μετέχουν στην κυβέρνηση στην διάθεση του Λουκά Παπαδήμου. Νωρίτερα ωστόσο είχε ανακοινώσει πως δεν θα αποσύρει τα στελέχη του από την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ θα καταθέσουν τις παραιτήσεις τους μόλις αρχίσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στην περίπτωση που δηλώσουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης τότε ο Λουκάς Παπαδήμος θα κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις τους και θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό. 

Δεν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα 

«Δεν υπάρχει σταθερό ευρωπαϊκό περιβάλλον για να ακουμπήσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στα γραφεία του κόμματος. «Αυτό που έρχεται μπροστά μας δεν είναι μια δανειακή σύμβαση. Δένει την Ελλάδα χειροπόδαρα για 40-50 χρόνια».



Δεν θα ψηφίσει ο ΛΑΟΣ τα νέα οικονομικά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επίσης ανακοίνωσε ότι δεν θα αποσύρει τα στελέχη του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση και, όπως συμπλήρωσε, επαφίεται στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να αποφασίσει εάν θα τους διατηρήσει στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε ότι « η Ελλάδα δεν θα πέσει πρέπει όμως πάση θυσία να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή». Και σημείωσε ότι «λέμε ''οχι'' στην ξένη επικυριαρχία. Λέμε ''ναι'' σε έναν διάλογο σε άλλη βάση».

Συνάντηση Παπούλια-Καρατζαφέρη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών διήρκεσε σαράντα λεπτά.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Καρατζαφέρης προσέφερε στον κ. Παπούλια την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. Ο διάλογος των δύο ανδρών έχει ως εξής:

Παπούλιας: Ποιος καλός αέρας σας φέρνει;
Καρατζαφέρης: Αέρας κύριε πρόεδρε, δεν ξέρω αν είναι καλός ή είναι θύελλα, αλλά να σας δώσω αυτήν την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου που μου την έδωσε ο πνευματικός μου.
Παπούλιας; Λέτε να μας βοηθήσει;
Καρατζαφέρης: Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια Του Θεού.

Τη συνάντηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ζήτησε ο ίδιος, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις απόψεις του γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, καθώς και για την περαιτέρω στάση του έναντι της κυβέρνησης.