Quantcast

Παράταση θα ζητήσει η κυβέρνηση…

…Εάν το κουαρτέτο επιμείνει στη σκληρή γραμμή σε "κόκκινα" δάνεια και ΑΔΜΗΕ. Την Παρασκευή ξεκαθαρίζει το τοπίο, το Σάββατο ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης με ομιλία του στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράταση στη διαπραγμάτευση αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr, σε περίπτωση που οι συζητήσεις με τους θεσμούς σήμερα και αύριο οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Τα "κόκκινα" δάνεια και η ιδιωτικοποίηση ή όχι του ΑΔΜΗΕ παραμένουν, σύμφωνα με υψηλές κυβερνητικές πηγές, τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη τα δύο αυτά θέματα, μαζί με το ασφαλιστικό, να τα διαπραγματευτεί έως το τέλος και, εν συνεχεία, να λάβει τις τελικές της αποφάσεις για το εάν και πού θα νομοθετήσει μονομερώς.

Την Παρασκευή το βράδυ, άλλωστε, με την αποχώρηση των εκπροσώπων του κουαρτέτου, θα έχει ολοκληρωθεί η παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης και ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνεργασία με κορυφαίους υπουργούς και στενούς συνεργάτες του, με την ομιλία στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το πρωί, θα δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησής του.

Το Μέγαρο Μαξίμου χαμήλωσε χθες τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Β. Σόιμπλε και θα αποφύγει στο εξής να ανακινήσει το θέμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς θεωρεί ότι τα μηνύματα εστάλησαν εκεί που έπρεπε να αποσταλούν και επιπλέον δεν επιθυμεί να πυροδοτήσει περισσότερο το κλίμα της διαπραγμάτευσης.

Με την ομιλία του στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιτεθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κριτική που του άσκησαν για την τοποθέτησή του για την παραμονή του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα, όπως θα επιμείνει στην αντιπαράθεση με μέσα ενημέρωσης, καθώς θεωρεί ότι προχωρούν πλέον σε ολομέτωπη επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου.