Quantcast

Παραθυρο για μικρές βελτιώσεις

Στο επίκεντρο η ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» και τα προαπαιτούμενα. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση
Ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ώρες η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζελο, στο Μέγαρο Μαξιμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησαν για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, καθώς και για τα επόμενα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

«Προχωράει κανονικά», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές, και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.

Επ´ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.

Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα... τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

Μινι υπουργικό

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη.