Quantcast

Παρόντες Σημίτης - Βενιζέλος, απών ο Κουβέλης

Κινητοποίηση από τη Χ. Τρικούπη ώστε να διαμορφώσει δυναμική η «Κίνηση των 58». Πρόβλημα για τη ΔΗΜΑΡ, καθώς θα συμμετάσχουν στελέχη της στη σημερινή εκδήλωση. Το «παρών» θα δώσει και ο Π. Πικραμμένος.
Εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς, με την εκδήλωση που πραγματοποιεί στις 7 το απόγευμα στο «Ακροπόλ» η «Κίνηση των 58», με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη και με χαιρετισμούς των Παρασκευά Αυγερινού, Γιάννη Μπέζου, Π. Αγανίδη και Χαριτίνης Καρακωστάκη.

Η Χαριλάου Τρικούπη έριξε όλες της τις δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες για την επιτυχία της εκδήλωσης, με κινητοποίηση στελεχών της όπως η Αθηνά Δρέττα, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Λευτέρης Κατσικαρέλης κ.ά., ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έκαναν στελέχη που βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση με τον Κώστα Σημίτη, όπως ο Νίκος Μπίστης.

Στόχος η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, ώστε να δοθεί η εικόνα της δυναμικής. Παρόντες θα είναι βεβαίως-παρά τις αρχικές κάποιες σκέψεις να μην παραβρεθούν-ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που από πολλούς θεωρούνται οι εμπνευστές της «Κίνησης των 58». Έκπληξη, όμως, θα αποτελεί η παρουσία του υπηρεσιακού πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, χαρακτηριστική ίσως ένδειξη της κινητικότητας που παρατηρείται στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ποιοι θα… λείπουν από ΠΑΣΟΚ, ποιοι θα… πάνε από ΔΗΜΑΡ!

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα… απουσιάσουν, καθώς έχουν προσκληθεί όλοι - σχεδόν… πιεστικά - και ποιοι βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα παραβρεθούν, αφού ο Φώτης Κουβέλης είναι κάθετα αρνητικός στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Στην ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου, μάλιστα θεωρούν πως η συγκεκριμένη εκδήλωση της «Κίνησης των 58» τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, διεξάγεται ακριβώς για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Φώτη Κουβέλη.

Απόντες και στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, που επιμένουν πως απαιτείται η διάλυση όλων των κομμάτων του χώρου της κεντροαριστεράς, με πρώτα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ώστε να συγκροτηθεί ένας νέος φορέας, με τη Χαριλάου Τρικούπη να τους κατηγορεί ότι με τη θέση τους αυτή «αυτοαπομονώνονται».

Εξαγγέλλει Ιδρυτική Συνέλευση

Οι «58» εξετάζουν τη συνέχεια ενόψει των ευρωεκλογών, στις οποίες επιμένουν να κατέλθουν με κοινό ψηφοδέλτιο τα κόμματα του χώρου (κάτι που δέχεται το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου όχι όμως ο Φ. Κουβέλης). Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιάννης Βούλγαρης θα αναγγείλει την Ιδρυτική Συνέλευση της Κίνησης, πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου.