Quantcast

Προφυλακιστέα η κόρη του Άκη

(VIDEO- ΦΩΤΟ) Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή-εισαγγελέα η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Αύριο η απολογία της Βίκυς Σταμάτη.Η Αικ.Σταμάτη εμπλέκει τον πρώην υπουργό με την Torcaso.   
Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή-εισαγγελέα η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Αύριο η απολογία της Βίκυς Σταμάτη και του αδερφού της Παναγιώτη. Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της η θεία της Βίκυς Σταμάτη. 

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού προσήλθε ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα. Μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή-εισαγγελέα. Τη δυσαρέσκειά του για την προφυλάκιση της εντολέως του, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Τι είπε στο υπόμνημα η Αρετή ΤσοχατζοπούλουΌπως είπε ο συνήγορος στους δημοσιογράφους, ο ανακριτής της υπόθεσης του πρώην υπουργού χθες άφησε ελεύθερους κατηγορούμενους, από τους οποίους κινούνταν εκατομμύρια μέσω εξωχώριων εταιρειών, και σήμερα «διατάσσει την κράτηση της Αρετής διότι κάνει το λάθος να ονομάζεται Τσοχατζοπούλου».
Όπως υποστήριξε ο κ. Δημητρακόπουλος, παρέδωσαν στον ανακριτή όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το επίμαχο ακίνητο στο Κολωνάκι, αγοράστηκε με χρήματα που προήλθαν από πώληση άλλου ακινήτου και ότι «δεν έμεινε καμία σκιά στην υπόθεση». Νωρίτερα προσερχόμενος μαζί με την πελάτισσά του στο γραφείο του ανακριτή, ο δικηγόρος δήλωσε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις off shore και σημείωσε:«Αγαπάει και θα συμπαρασταθεί στον πατέρα της σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνάει. Σε ό,τι αφορά το ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, αυτό προέρχεται από χρήματα τα οποία έχουν δηλωθεί στην Εφορία μέχρι τελευταίο ευρώ. Επίσης, είναι χρήματα προερχόμενα από την εργασία της σαν αρχιτεκτόνισσα και σαν μικροκατασκευάστρια οικοδομών».

Μόλις κλείσει και ο δεύτερος κύκλος με τις απολογίες των 10 ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε οργάνωση που επί σειρά ετών συνέδραμε στην προσπάθεια του πρώην υπουργού να αποκρύψει την πραγματική προέλευση ή να εμφανίσει ως νόμιμα μεγάλα χρηματικά ποσά που φέρεται να έλαβε για δύο μεγάλες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας, θα αξιολογηθούν τα στοιχεία αλλά και τα ευρήματα που έφερε στο φως η έρευνα στο γραφείο του πρώην υπουργού. Εν συνεχεία η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν συμπληρωτικές διώξεις στον Άκη Τσοχατζόπουλο, που έχει ήδη προφυλακιστεί μαζί με άλλα 4 άτομα, ή σε άλλα πρόσωπα ή εάν τελικά θα κληθούν νέοι μάρτυρες και κατηγορούμενοι.Η κόρη του πρώην υπουργού, φέρεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στην υπόθεση το 2006 με την αγορά σπιτιού επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι από την κατασκευαστική εταιρεία Arcon, ιδιοκτησίας του Αστέριου Οικονομίδη. Ο κ. Οικονομίδης φέρεται να είχε αγοράσει την κατοικία από την εταιρεία Bluebell διαχειριστής της οποίας φαίνεται να είναι ο εξάδερφος του Άκη Τσοχατόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων γίνεται ειδική αναφορά στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, για την οποία επισημαίνεται ότι «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί, η οποία δεν της χορηγήθηκε και τελικώς θα δώσει εξηγήσεις την Παρασκευή. Η Βίκυ Σταμάτη θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή για την αγορά του σπιτιού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που ήλθε στην κατοχή της με συμβόλαιο αγοράς από την offshore εταιρεία Nobilis. Η εν λόγω εταιρεία φέρεται να ανήκει, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στον πρώην υπουργό. Πάντως η Βίκυ Σταμάτη στην προανακριτική κατάθεση της είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώρισε τίποτα για την αγορά αυτή.

Για την Βίκυ Σταμάτη η εισαγγελική έρευνα εντόπισε, από την άρση τραπεζικού απορρήτου, ότι από το 1997 η κατηγορουμένη δεχόταν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της, τα οποία φαίνεται να κατέθετε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήδη προσωρινά κρατούμενος και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

Το κατώφλι του εισαγγελέα, αναμένεται να περάσει σήμερα και η δικηγόρος Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, που φέρεται ως εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας, δηλαδή της Nobilis η οποία είχε ως έδρα το γραφείο της δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας. 

Ελεύθερη χωρίς όρους η Αικ.Σταμάτη

Η θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου παρέδωσε στον ανακριτή υπόμνημα στο οποίο για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως ο πρώην υπουργός με την εξωχώρια εταιρία Torcaso. Όπως αναφέρει η Αικατερίνη Σταμάτη, ο σύζυγος της κόρης της, Γερμανός υπήκοος, της έστελνε χρήματα προκειμένου να πληρώνει συνεργεία που έχτισαν εξοχικό του ζευγαριού στο Πόρτο Ράφτη.

Το 2001, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, όταν ζήτησε από τον γαμπρό της να της εμβάσει ποσό 3 εκατ. δραχμών για να αποπληρώσει τα συνεργεία, εκείνος επειδή ήταν σε διακοπές εκτός Γερμανίας, ζήτησε αντ΄αυτού να καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό της ο πρώην υπουργός.

Το επίμαχο έμβασμα έχει ως καταθέτη την εταιρία Torcaso. Η Αικατερίνη Σταμάτη αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται και υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζεται ως επαγγελματίας εγκληματίας απλώς και μόνο «γιατί έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου» χρήματα.

Στο μεταξύ, ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης που είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα, τελικά ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο, οπότε απολογείται και η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες οι 4


Πρώτος απολογήθηκε χθες ο εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας Torcaso. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό του Νίκος Ζήγρα, καθώς και ότι, αν ήξερε ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν με χρήματα από δωροδοκίες δεν θα δεχόταν να τον εξυπηρετήσει. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι της Morelia και ένας της Bluebell. Ο ρόλος της Morelia έχει εντοπιστεί σε μια σειρά εμβασμάτων δεκάδων εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας σε τράπεζες στο εξωτερικό για λογαριασμό του Νίκος Ζήγρα. Η Bluebell εμφανίζεται σε ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων (Δεινοκράτους) καθώς και σε εμβάσματα που, σύμφωνα με κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφορούν μίζα από τα TOR M1. Και οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για μίζες και διακίνηση μαύρου χρήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Τον «καταδίκασαν» οι φυλακισμένοι!

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στο κελί 2 του Κορυδαλλού ο Άκης

Στο κελί του Εφραίμ ο Άκης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Α.Τσοχατζόπουλος
 
«Κορυφή του παγόβουνου η υπόθεση Τσοχατζόπουλου»

Η απάντηση του Α. Τσοχατζόπουλου για το πόρισμα

«Φωτιά» το εισαγγελικό πόρισμα - Δεσμεύονται λογαριασμοί

Το πόρισμα που «καίει» τον Α.Τσοχατζόπουλο