Quantcast

Προς αναβολή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ;

Έντονη είναι η φημολογία που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα περί αναβολής του συνεδρίου, που κανονικά έχει προγραμματιστεί για τις 15-17 Μαΐου.
Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την εκλογή νέου προέδρου, αναμένουν σήμερα από τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου στις έντεκα το πρωί, τα στελέχη του κόμματος.

Αιτία, η φημολογία που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα περί αναβολής του συνεδρίου, που κανονικά έχει προγραμματιστεί για τις 15-17 Μαΐου, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε πολλούς από τους ενδιαφερόμενους για την ηγεσία.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι στον βαθμό που θα υπάρξει μία αναβολή, δεν θα είναι μεγαλύτερη από το διάστημα μίας εβδομάδας, και αυτό μετά από εισήγηση της ΕΚΑΠ και για απολύτως διαδικαστικούς λόγους.

Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μάλιστα, φέρεται να διαμηνύει πως δεν επιθυμούσε καν αυτή την μικρή αναβολή, ακριβώς για να μην φουντώσουν τα σενάρια που τον θέλουν να επιδιώκει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

Στο παρασκήνιο, πάντως, δεν είναι λίγα τα στελέχη που φοβούνται ότι άσχετα από τον προγραμματισμό και τις επιθυμίες της Χαριλάου Τρικούπη, δεν αποκλείεται να …τους προλάβουν οι εξελίξεις, τόσο τους ίδιους, όσο και τη διαδικασία ανασυγκρότησης του χώρου.

Αντιπολιτευτικά βέλη Βενιζέλου

Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην σκληρή αντιπολιτευτική του γραμμή, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιτίθεται με σφοδρότητα χθες στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «κουκουλοφόρο εξωτερικού».

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε στις αναφορές Τσίπρα περί ‘τρόικας εσωτερικού’. «Εμάς ο κ.Τσίπρας μας θεωρεί ότι είμαστε η τρόικα εσωτερικού. Αυτός που λειτούργησε ως υπονομευτής του κύρους της κυβέρνησης, της κυβέρνησης της νόμιμης, της συνταγματικής, σε όλη τη διαπραγμάτευση, πώς πρέπει να χαρακτηριστεί; Πρέπει να χαρακτηριστεί ‘κουκουλοφόρος εξωτερικού’», είπε, υποστηρίζοντας πως αν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ορίζοντα και πολιτική ισχύ αντί της διαρκούς υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα –όπως είπε- που καλλιεργούσε στο εξωτερικό το κλίμα ότι η κυβέρνηση έπεφτε, θα είχε κλείσει τη συμφωνία.

Συνεχίζοντας το ‘σφυροκόπημα’ της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση, αντίθετα σπαταλιέται χρόνος με συνεχή εναλλαγή των διαπραγματευτών.

«Είναι δυνατόν να έχουμε συνεχώς εναλλαγή Θεοχαράκη, Χουλιαράκη στο Euro Working Group όπου γίνεται η καθοριστική συζήτηση;», αναρωτήθηκε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση απουσία ενότητας λόγου, ενιαίας ομάδας και διαφάνειας.

«Άλλη διαπραγμάτευση κάνει ο κ. Παππάς στο γκρουπ της Φρανκφούρτης, άλλη ο κ. Χουλιαράκης στο Brussels Group, άλλη ο κ. Θεοχαράκης στο Euro Working Group, άλλη ο κ. Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος, άλλη ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός, άλλη ο κ.Τσακαλώτος ως Αναπληρωτής υπουργός», είπε.

Εμμένοντας δε, στην άποψή του ότι έξοδος από το ευρώ σημαίνει δραματική υποτίμηση της δραχμής και απόλυτη καταστροφή για την χώρα, υποστήριξε ότι «καμία θυσία παραμονής στο ευρώ δεν συγκρίνεται με το τραγικό κόστος της εξόδου από το ευρώ και της επανόδου στο εθνικό νόμισμα»…