«Προθεσμία 4 εβδομάδων στην Ελλάδα…»

Δραματική προειδοποίηση από τον επίτροπο Μετανάστευσης: «Θα κινδυνεύσει η τύχη της ζώνης Σένγκεν αν η χώρα μας δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο προσφυγικό». Διαβάστε τη συνέντευξη του Δ. Αβραμόπουλου στη Realnews.
Στον Βασίλη Σκουρή

«Αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως τη γνωρίζουμε σήμερα», προειδοποιεί με συνέντευξή του στη Realnews ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ αποκαλύπτει πως έχει δοθεί προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων στην Ελλάδα να ολοκληρώσει τα hotspots, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα κινδυνεύσει με αποβολή από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Αν η Αθήνα δεν ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η κατάσταση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και ίσως η αιτία όχι μόνο να εκτεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης, αλλά και η τύχη της Συνθήκης Σένγκεν».

Ο Ελληνας επίτροπος, μάλιστα, προειδοποιεί ότι το Grexit δεν έπαψε να υπάρχει: «Θέλω να πιστεύω ότι απομακρύνθηκε. Ωστόσο, πάντα υπάρχει κίνδυνος. Θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή και την τήρηση των συμφωνηθέντων» αναφέρει.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος, τέλος, έχει θερμά λόγια για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Δ. Αβραμόπουλου στη RealnewsΑβραμόπουλος: Σειρά των κρατών-μελών να φέρουν αποτελέσματα στη φύλαξη των συνόρων