Σαμαράς: Οραματιζόμαστε την Ελλάδα αλλιώς

Τον συμβολικό χαρακτήρα του έργου ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, με άξονα την οδό Πανεπιστημίου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Τον συμβολικό χαρακτήρα του έργου ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, με άξονα την οδό Πανεπιστημίου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας, το μεσημέρι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανασυγκρότηση του κέντρου της πόλης, που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση.

«Δείχνει ότι υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας μας που μέσα στον ζόφο της κρίσης οραματίζονται την Ελλάδα αλλιώς. Οραματίζονται την Αθήνα μας αλλιώς» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Η ανάπλαση, όπως εγώ το βλέπω, της Πανεπιστημίου, μαζί με την παρέμβαση στον φαληρικό όρμο, μαζί με την ανάπτυξη του Ελληνικού, όπου πέρα από όλα τα άλλα θα υπάρξει και πολύ μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, αποτελούν κατ' εμέ το "τρίγωνο" αυτής της αναγέννησης. Σύντομα θα προστεθεί κι ένα τέταρτο στοιχείο: η ανάδειξη ολόκληρου το παράκτιου μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Όλα αυτά δεν θα αποτελούν πια αποσπασματικές παρεμβάσεις».