Quantcast

Σε ανοιχτή γραμμή εισαγγελείς-Σφακιανάκης

Τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Με στόχο να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς, κ.κ. Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησαν την συνδρομή του προϊσταμένου του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη. Οι οικονομικοί εισαγγελείς επιθυμούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη εκείνου που πραγματοποίησε την αλλοίωση της λίστας και σε ποιο χρονικό διάστημα αφαιρέθηκαν αρχεία.

Ήδη αναζητούν την άκρη του νήματος στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Έτσι εκτός από τους στενούς συνεργάτες του πρώην «τσάρου» της οικονομίας που περνούν το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων πιθανότατα θα κληθούν για συμπληρωματική εξέταση και οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Οι κ.κ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, που εξετάστηκαν ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικής πράξης, αναμένεται να ερωτηθούν για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους και τι έπραξαν οι ίδιοι.

Ο Ιωάννης Διώτης έδωσε απάντηση για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είπε στο Βήμα ότι δεν είχε κανένα λόγο να αλλοιώσει τη λίστα, δεν γνωρίζει ποιος το έπραξε και δεν επιθυμεί να εικάσει.

Αντίθετα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να δηλώνει σε στενούς συνεργάτες του ότι «ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ».

Από την πλευρά του και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι σε θέση να ρίξει φως στην υπόθεση. «Το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαθέτει τα μέσα και την τεχνογνωσία για να διαπιστωθεί με ακρίβεια ποτέ αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ» είπε στον ΣΚΑΙ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σφοδρή αντιπαράθεση Ιπποκράτους – Κουμουνδούρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη χαρακωμάτων» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την απόφαση της Κουμουνδούρου να καταθέσει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Ιπποκράτους «καρφώνει» τον Ιωάννη Διώτη- εκτός από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου- για την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υποστηρίξει ότι υπάρχει σχέδιο για την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης με την στοχοποίηση του προσώπου του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου διατηρεί υψηλούς τόνους και κάνει λόγο για «πολιτική συγκάλυψη» των κομμάτων της κυβέρνησης. «Η πολιτική συγκάλυψης εκ μέρους των μνημονιακών εταίρων και περιορισμού του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί την τελευταία μάχη υπεράσπισης ενός φαύλου πολιτικού συστήματος που εξέθρεψε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και κατέστησε τη διαπλοκή καθεστωτική δομή» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διώτης: Δεν αλλοίωσα εγώ την λίστα