Quantcast

Σε πολλά επίπεδα η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα κόντρα -χωρίς πάντως να κοπάσει η παλιά- ξέσπασε αίφνης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Νέα κόντρα -χωρίς πάντως να κοπάσει η παλιά- ξέσπασε αίφνης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί αρχείων που διατηρεί από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Με παρέμβασή του, ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρχών που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, «την παραβίαση του οποίου ο κ. Βενιζέλος θεώρησε πρόσφορη για περίεργο χιούμορ», όπως είπε. Το αίτημά του αυτό, προκάλεσε την άμεση όσο και σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για «σοβαροφανή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ» που είναι «για λύπηση».

Διαβεβαίωσε δε, ότι η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται με πολύ σαφείς κανόνες. «Ίσως χρειάζεται να ξεκουραστούν λίγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν συνεχίσουν στον καμβά των επιθέσεών τους κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του. Δεν τους βγαίνει», υποστήριξε η Ιπποκράτους, προκαλώντας την… ανταπάντηση του κ. Δρίτσα. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», είπε, καταλογίζοντας «ευρήματα ειρωνικής κακότητας» στην Ιπποκράτους και «βουλιμικό παρορμητισμό» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την «έκθεσή» του στη Βουλή. Ζήτησε λοιπόν εξηγήσεις για το «ποιος νόμος δίνει το ελεύθερο να κρατά κανείς στο σπίτι του απόρρητα έγγραφα υψηλής διαβάθμισης, έστω και σε φωτοτυπίες», καθώς και για το «από ποιον πήραν την άδεια να ασκούν εξουσία επί δεκαετίες εντελώς αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα»…

Εντωμεταξύ, καλά κρατεί και η κόντρα των δύο κομμάτων γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί σε άτυπη ενημέρωση τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «έχει χάσει το μέτρο και αυτογελοιοποιείται», με αφορμή όσα καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά τους, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερθεμάτιζαν χθες των όσων υποστήριξε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρός τους, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. «Ο κ. Βενιζέλος δεν μιλάει χωρίς τεκμήρια», είπε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ύβρεις και σκανδαλολογία.

«Θλίβομαι πραγματικά για το επίπεδο της προπαγάνδας στο οποίο έπεσε ο κ. Παππάς έτσι χύμα χωρίς επιχειρηματολογία», πρόσθεσε, με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα πάντως, να αρνείται τις κατηγορίες που του καταλόγισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι για το επίμαχο στικάκι έμαθε με τη δημοσίευση της λίστας στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη.

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ... Μέρος Β