Σουλτς: Δεν αναλαμβάνω πρωτοβουλία για το ελληνικό χρέος

To ζήτημα του χρέους βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. (VIDEO)
Η ανάγκη τήρησης των συμφωνιών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα του χρέους, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση σύντομα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνδέεται με τη συμφωνία του περασμένου Μαϊου για το ελληνικό χρέος και ως εκ τούτου επιθυμεί έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει λύση που θα το καθιστά βιώσιμο.


Real.gr Τσίπρας Σούλτς δηλώσεις Βρυξέλλες από realmedialive

«Ευήκοον ους» από τον κ. Σουλτς, σημείωσαν οι κυβερνητικές πηγές για τη θέση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί, στο περιθώριο της συνόδου, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σουλτς: Δεν έχω αναλάβει καμία πρωτοβουλία για το ελληνικό χρέος

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Real.gr στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου και κληθείς να τοποθετηθεί σε σχέση με τη φημολογία πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το ελληνικό χρέος μετά από ελληνικό αίτημα, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε:

«Δεν ξέρω ποιος διαδίδει αυτές τις πληροφορίες και αισθάνομαι άσχημα να σας απαντήσω διότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Αληθεύει ότι συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και πως αυτός μου μίλησε για το θέμα του χρέους» όμως εξήγησε ότι δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, είπε πως «δεν ξέρω ποιοι τα διαδίδουν, φαντάζομαι ότι η πληροφορία προέρχεται από την επιτροπή οικονομικών του ευρωκοινοβουλίου που έχει μια τακτική συζήτηση ρουτίνας για το θέμα την άλλη εβδομάδα» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρόκειται περί ιδιαίτερης πρωτοβουλίας του ίδιου.


Εκπρόσωπος Σούλτς: Το «μένω έκπληκτος» του προέδρου του ΕΚ δεν αφορούσε τη θέση της κυβέρνησης για το χρέος