Quantcast

Στη βουλή το δυστύχημα στο υπουργείο Εργασίας

Στη σκιά της δημοσιοποίησης του δυστυχήματος με τον ανασφάλιστο αλλοδαπό, το υπ. Εργασίας ανακοινώνει προγράμματα επιμόρφωσης σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Ερώτηση Παπαδημούλη. Καταδίκη από τη ΓΣΕΕ.

Στη σκιά της δημοσιοποίησης του τραγικού δυστυχήματος με τον ανασφάλιστο αλλοδαπό το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει προγράμματα επιμόρφωσης σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Ερώτηση Παπαδημούλη και καταδίκη από τη ΓΣΕΕ.

Λίγες ημέρες έπειτα από τη δημοσιοποίηση του δυστυχήματος με τον ανασφάλιστο αλλοδαπό που έχασε τη ζωή του καθαρίζοντας τα τζάμια σε υπηρεσία του κτιρίου του υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου ανακοίνωσε τα σχέδια του υπουργείου για τα προγράμματα επιμόρφωσης σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην Εργασία.

«Βασική προτεραιότητα και για το 2011, αποτελεί η επιμόρφωση των εργοδοτών στις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι τα καθήκοντα του τεχνικού ασφαλείας. Με τον τρόπο του το Υπουργείο δείχνει με έμπρακτό τρόπο την στήριξη του στις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνική οικονομίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου το οποίο έχει ήδη υπογράψει τις εγκυκλίους για τα προγράμματα που θα εφαρμοστούν το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Για «εργοδοτική αυθαιρεσία σε όλους τους χώρους εργασίας και ειδικότερα σε αυτόν της καθαριότητας και μάλιστα σε κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητώντας την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων για το τραγικό δυστύχημα στο υπουργείο.

Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Λ. Κατσέλη κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί η Βουλή γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση του δυστυχήματος και τι μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας.