Quantcast

Στημένα, αυθαίρετα και δημοψηφίσματα στο υπουργικό

Πέντε νομοσχέδια τίθενται επί τάπητος αυτή την ώρα στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
Πέντε νομοσχέδια τίθενται επί τάπητος αυτή την ώρα στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ανάμεσα στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν είναι τα δημοψηφίσματα, τα αυθαίρετα αλλά και το ν/σ για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και τα στημένα παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα θα εξεταστούν τα εξής θέματα:

1. Σχέδιο νόμου: Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

2. Σχέδιο νόμου: Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών

3. Σχέδιο νόμου: Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις

4. Σχέδιο νόμου: Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος

5. Σχέδιο νόμου: Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις.

Συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Kατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης.

Νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα συνέλθει, για τον ίδιο λόγο, η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα γίνει ανάλογη ενημέρωση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε «μίνι» προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός στριμώχνει τους υπουργούς με στόχο την επιτάχυνση και κυρίως την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Οι βασικές προτεραιότητες των υπουργείων, όπως περιλαμβάνονται στην επιστολή του πρωθυπουργού που θα σταλεί σήμερα ή το αργότερο αύριο στα μέλη της κυβέρνησης:

Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Ο κ. Δημ. Ρέππας θα πρέπει να προωθήσει το ενιαίο μισθολόγιο, τη συγχώνευση των φορέων, την αναμόρφωση της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Για το υπουργείο Εσωτερικών: Ο κ. Χάρης Καστανίδης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το νομοσχέδιο για το δημοψήφισμα, το πρόγραμμα εξυγίανσης των Oργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την αλλαγή του πόθεν έσχες.

Για το υπουργείο Οικονομικών: Το επόμενο δίμηνο, μεταξύ όλων των άλλων, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται να αλλάξει το φορολογικό σύστημα, να προωθήσει την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος: Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να προωθήσει την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τις πολεοδομικές άδειες.

Για το υπουργείο Εργασίας: Ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης θα πρέπει να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.