Quantcast

Στο κελί 2 του Κορυδαλλού ο Άκης

(VIDEO-ΦΩΤΟ) Οι πρώτες 24 ώρες του πρώην υπουργού στις φυλακές. Τι είπε στον ανακριτή. Τι δηλώνουν οι συνήγοροι του. Προφυλακιστέοι και οι 3 συγκατηγορούμενοι του. 
Στο κελί 2 της έκτης πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού κρατείται από χθες ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος. Το πρώτο 24ωρο πέρασε χωρίς να συναντήσει κανένα συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο αλλά ούτε και τους δικηγόρους του, οι οποίοι αναμένεται να τον επισκεφθούν σήμερα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία και έλεγξαν τα προσωπικά αντικείμενα του πρώην υπουργού. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να μάθει τις ώρες του επισκεπτηρίου.Το χρονικό της μεταγωγής του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό

Μόλις το αυτοκίνητο πέρασε την πύλη των φυλακών ο πρώην υπουργός κατέβηκε, με ένα κόκκινο φάκελο με έγγραφα στα χέρια και χαιρέτισε έναν έναν τους άνδρες της Ασφάλειας και τους φύλακες.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον προθάλαμο όπου τον περίμενε ο αρχιφύλακας και τηρήθηκε κατά γράμμα η προβλεπόμενη διαδικασία. Ελέγχθηκαν οι δύο σακούλες με τα προσωπικά αντικείμενα που έφερε μαζί του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τους φύλακες ένα ποτήρι νερό.
Ο πρώην υπουργός ζήτησε να πάρει μαζί στο κελί του τον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας προκειμένου να τον μελετήσει και την φαρμακευτική αγωγή του, αίτημα που έγινε δεκτό.Στη συνέχεια ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των επισκεπτηρίων που προβλέπει επισκέψεις κάθε Δευτέρα και Τετάρτη για τα μέλη της οικογένειας του και φίλους του και καθημερινά για τους συνηγόρους του.Ωστόσο χθες δεν προβλεπόταν καμία επίσκεψη με βάση των κανονισμό και ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο κελί με τον αριθμό 2 στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται υπόδικοι για οικονομικά εγκλήματα.Στο κελί, που πριν από λίγο καιρό κρατήθηκε και ο ηγούμενος Εφραίμ, ο πρώην υπουργός είναι μόνος του και προαυλίζεται ξεχωριστά για λόγους ασφαλείας.Το κελί βρίσκεται στο ισόγειο και ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν θα έχει κινητό, ενώ θα μπορεί να επικοινωνεί μόνο με τηλεκάρτες, σύμφωνα με τον κανονισμό της φυλακής. 

Στην ίδια πτέρυγα κρατείται και ο στρατηγός Ντερτιλής, επίορκοι αστυνομικοί, δικαστικοί και στο παρελθόν ο εισαγγελέας, Νικόλαος Καλούσης που είχε πρωταγωνιστήσει στο παραδικαστικό κύκλωμα.

«Υπερβολική η προσωρινή κράτηση»

Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού χαρακτήρισαν σε δήλωση τους υπερβολική την απόφαση για την προσωρινή κράτηση του, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και εξαιτίας της βαρύτητας του αδικήματος. «Θεωρούμε ότι η επιβληθείσα προσωρινή κράτηση στον κ. Α.Α. Τσοχατζόπουλο είναι υπερβολική με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Η υψηλή αναγνωρισιμότητα του κ. Α.Α. Τσοχατζόπουλου λόγω της μακράς θητείας του στην πολιτική και σε καίριες κυβερνητικές θέσεις αποτελεί ένα επιπρόσθετο στοιχείο που καθιστά την επιβολή προσωρινής κρατήσεως και λόγω υπόνοιας φυγής άνευ αντικειμένου» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου. (Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των δικηγόρων του πρώην υπουργού).«Υποψιάζομαι ότι πρόκειται για λάθος»

Ο πρώην υπουργός στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις τρεις off shore εταιρείες, οι οποίες εμπλέκονται στην διαδρομή του βρόμικου χρήματος.O Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να είχε με τον ανακριτή τον εξής διάλογο:

Α.Τσοχατζόπουλος: Αγόραζα τα ακίνητα που με ενδιέφεραν με βάση την εμπορική τους αξία. Δεν με ενδιέφερε εάν η εταιρία που τα πωλούσε ήταν αμερικανική ή κυπριακή.
Ανακριτής: Πως αιτιολογείτε το γεγονός ότι πίσω και από τις τρεις εταιρίες ήταν ο ξάδελφος και συγκατηγορούμενός σας;
Α.Τσοχατζόπουλος: Ο κ. Ζήγρας ήταν επιχειρηματίας και πιθανώς αυτές οι εταιρίες να σχετίζονται με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Ανακριτής: Πως εξηγείτε το γεγονός της κατάθεσης 3.000.000 δρχ από λογαριασμό της Torcaso στη θεία της συζύγου σας;
Α.Τσοχατζόπουλος: Δεν μπορώ να δώσω κάποια εξήγηση. Υποψιάζομαι ότι πρόκειται για λάθος.
Ανακριτής: Τέτοιο λάθος;
Α.Τσοχατζόπουλος: Βεβαίως! Είχε συμβεί και στο παρελθόν με λογαριασμό της συζύγου μου και το λάθος το αναγνώρισε η τράπεζα.

Προφυλακιστέοι οι 3 συγκατηγορούμενοι του

Την πόρτα των Φυλακών πέρασαν χθες και οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του πρώην υπουργού μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που κρίθηκε προφυλακιστέα, κατά την απολογία της στον ανακριτή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. «Δεν είναι αθέμιτο για έναν λογιστή να έχει το γραφείο του ως έδρα εξωχώριας εταιρείας. Αν κάποιοι είχαν διαπράξει παράνομες πράξεις εγώ δεν το γνωρίζω» φέρεται να είπε η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας που επίσης κρατείται στον Κορυδαλλό αρνήθηκε επί της ουσίας να απολογηθεί. «Επιφυλάσσομαι να απολογηθώ όταν λάβω γνώση του συνόλου της δικογραφίας» φέρεται να είπε.

Και ο επιχειρηματίας, Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος προφυλακίστηκε, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση κατά την απολογία του στον ανακριτή. «Δεν γνωρίζω κανέναν από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ούτε τον Άκη Τσοχατζόπουλο προσωπικά. Η μεταβίβαση το 2007 ακινήτων από την Torcaso στην Ιερά μονή Βατοπεδίου ήταν μία νόμιμη συναλλαγή» φέρεται να είπε ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, και την Πέμπτη ο ειδικός ανακριτής θα καλέσει προς απολογία τους υπόλοιπους 10 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των αμοιβών τού Άκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη τού πρώην υπουργού.

Σε ερώτηση η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη είπε για την υπόθεση ότι «σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου), ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το προαναφερόμενο ακίνητο είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου».

Στο κελί του Εφραίμ ο Άκης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Α.Τσοχατζόπουλος
 
«Κορυφή του παγόβουνου η υπόθεση Τσοχατζόπουλου»

Η απάντηση του Α. Τσοχατζόπουλου για το πόρισμα

«Φωτιά» το εισαγγελικό πόρισμα - Δεσμεύονται λογαριασμοί

Το πόρισμα που «καίει» τον Α.Τσοχατζόπουλο