Quantcast

Στο κελί του Εφραίμ ο Άκης

(VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Α.Τσοχατζόπουλος-Το δρόμο για τις φυλακές πήραν η λογίστρια Ευ. Λαμπροπούλου και ο Ν. Ζήγρας. Υπερβολική χαρακτηρίζουν την προσωρινή κράτηση του πρώην υπουργού οι δικηγόροι του.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας και ο επιχειρηματίας, Γιώργος Σαχπατζίδης. 

Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού χαρακτήρισαν σε δήλωση τους υπερβολική την προσωρινή κράτηση του. «Θεωρούμε ότι η επιβληθείσα προσωρινή κράτηση στον κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο είναι υπερβολική με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Η υψηλή αναγνωρισιμότητα του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου λόγω της μακράς θητείας του στην πολιτική και σε καίριες κυβερνητικές θέσεις αποτελεί ένα επιπρόσθετο στοιχείο που καθιστά την επιβολή προσωρινής κρατήσεως και λόγω υπόνοιας φυγής άνευ αντικειμένου» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου.(Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των δικηγόρων του πρώην υπουργού).

Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, και την Πέμπτη ο ειδικός ανακριτής θα καλέσει προς απολογία τους υπόλοιπους 10 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των αμοιβών τού Άκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη τού πρώην υπουργού.



Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία στον ανακριτή. 
 




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα οδηγηθεί στην 6η πτέρυγα των φυλακών και στο κελί με τον αριθμό 2 όπου είχε κρατηθεί ο ηγούμενος Εφραίμ.





Πλάνα από τη μεταγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό





Ο συναγερμός που σήμανε περίπου στις 8.30 το πρωί στο κτίριο της ΓΑΔΑ δεν αφορούσε τη μεταγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό αλλά των τριών συγκατηγορουμένων στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.




Πλάνα από τη μεταγωγή των συγκατηγορουμένων στα δικαστήρια της Ευελπίδων

  

Η έξοδος του πρώην υπουργού από τα δικαστήρια μετά την απολογία του (χωρίς ήχο)



Μαραθώνια η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μαραθώνια απολογία του που διήρκεσε περίπου 8 ώρες ο πρώην υπουργός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Είχε παραδώσει νωρίτερα 15σελιδο υπόμνημα με το οποίο απαντούσε στο βαρύ κατηγορητήριο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε «συμπτωματικό» το γεγονός ότι άτομα του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του είχαν συστήσει offshore εταιρείες, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος για την αγορά των υποβρυχίων και τις αγοραπωλησίες ακινήτων που ήρθαν στην κατοχή του πρώην υπουργού.



Όσον αφορά στα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό της θείας της συζύγου του από την εταιρεία Torcaso ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι ήταν λάθος της τράπεζας.

Για την αγορά των υποβρυχίων έριξε όλες τις ευθύνες στην τότε ηγεσία του ΚΥΣΕΑ, ενώ για τα TOR-M1 τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό οπλικό σύστημα με το οποίο ενισχύθηκε η άμυνα της χώρας. «Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της πατρίδας» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Δικαστικές πηγές τόνιζαν μετά την απολογία του πρώην υπουργού ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στη Δικαιοσύνη. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του για τους εξής λόγους:

• Κρίθηκε ύποπτος φυγής
• Ύποπτος για τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων
• Σοβαρότητα του αδικήματος

Οι συνήγοροι του άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, καθώς υποστηρίζουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν μπορεί να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις διότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν μπορεί να υπογράψει νέες συμβάσεις. Επίσης, η πλευρά Τσοχατζόπουλου εκτός ζητά εκτός από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ να καταθέσουν και τα μέλη του ΣΔΟΕ που πραγματοποίησαν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του αλλα και ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδης.  

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προσήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα λίγο μετά τις 10 το πρωί.



Από την πρώτη στιγμή ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί εξαιτίας της ογκωδέστατης δικογραφίας, αίτημα το οποίο απέρριψε ο ανακριτής. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έφταναν διαρκώς φάκελοι με στοιχεία που ζητούσε ο ανακριτής.


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Α.Τσοχατζόπουλος
 
«Κορυφή του παγόβουνου η υπόθεση Τσοχατζόπουλου»

Η απάντηση του Α. Τσοχατζόπουλου για το πόρισμα

«Φωτιά» το εισαγγελικό πόρισμα - Δεσμεύονται λογαριασμοί

Το πόρισμα που «καίει» τον Α.Τσοχατζόπουλο