Τα μηνύματα στο twitter η αιτία της απομάκρυνσης Τσιόκα;

Μέσω twitter του ασκούσε κριτική. Με email ήρθε η απομάκρυνση. Τις νέες τεχνολογίες προτίμησαν Χ.Τσιόκας και Γ.Ραγκούσης για να χωρίσουν τους δρόμους τους.   
Μέσω twitter του ασκούσε κριτική. Με email ήρθε η απομάκρυνση. Τις νέες τεχνολογίες προτίμησαν Χ.Τσιόκας και Γ.Ραγκούσης για να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Ο πρώην γενικός γραμματέας με αναρτήσεις του στο twitter (τις οποίες διέγραψε μόλις έγινε γνωστή η αποπομπή του) εξαπέλυε βολές εναντίον του πολιτικού του προϊστάμενου. Αρχικά, διαχώρισε τη θέση του στο θέμα των ταξί στηρίζοντας τον Δ.Ρέππα. 
Στη συνέχεια και χωρίς να αναφέρει το όνομα του υπουργού έκανε λόγο για νέους πολιτικούς που δεν  έχουν μνήμη.
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης

Οι αναρτήσεις στο twitter φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι για τον Γιάννη Ραγκούση, που με την επιστροφή του από τις διακοπές έθεσε εκτός της θέσης του γενικού γραμματέα τον Χάρη Τσιόκα.

Ωστόσο, η εκδοχή του Γιάννη Ραγκούση για τον τρόπο που απομακρύνθηκε ο πρώην στενός συνεργάτης του Δημήτρη Ρέππα διαφέρει με αυτή του πρώην γενικού γραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Χάρη Τσιόκα, τονίζεται ότι δεν του έχει ζητηθεί από το γραφείο του υπουργού να υποβάλλει την παραίτηση του, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του.

Ο πρώην γενικός γραμματέας βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υποβάλλει παραίτηση με την επιστροφή του.

Η εξήγηση που δίνεται με διαρροή από το πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι η πλευρά του υπουργείου Υποδομών ενημέρωσε μέσω email τον Χάρη Τσιόκα για μία απόφαση που ο Γιάννης Ραγκούσης είχε λάβει από τις πρώτες μέρες στο νέο του υπουργείο.

Ο Χάρης Τσιόκας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο που ήταν υπουργός Υποδομών ο Δημήτρης Ρέππας καθώς ήταν εκείνος που συνομιλούσε με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών κατά τη διάρκεια της απεργίας τους. Το ίδιο, όμως, δεν συνέβη στην πρόσφατη απεργία των ιδιοκτητών ταξί που έγινε επί ημερών Γιάννη Ραγκούση, δείχνοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο είχαν κλονιστεί.

Τη θέση του Χάρη Τσιόκα πήρε ο Αριστείδης Μπουρδάρας, μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που συνεργαζόταν στενά με τον Γιάννη Ραγκούση κατά τη διάρκεια της θητείας του δεύτερου στο υπουργείο Εσωτερικών.